A. Armonaitė: gali būti, kad grįšime prie judėjimo ribojimų

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad, šalyje sparčiai plintant britiškosios atmainos COVID-19 virusui, neatmetama galimybė, jog bus grįžtama prie griežtesnių mobilumo ribojimų.

„Tikiuosi, kad tie verslai, kuriuos ką tik atidarėme, galės veikti saugiai pasinaudodami testavimo galimybėmis. Tai yra mano lūkestis. Dėl apribojimų matome, kad yra savivaldybių, kuriose pastebime dominuojamą britiškosios atmainos koronavirusą, ir yra savivaldybių, kuriose situacija yra žymiai geresnė. Tad, matyt, perspektyvu kalbėti apie žmonių mobilumo ribojimus“, – „15min“ antradienį teigė ministrė.

„Suprantu, kad tai visus vargina, ir suprantu, kad visuomenės psichikos sveikatai turi įtakos nematyti savo artimųjų, mes tai vertinsime. Bet gali būti, kad grįšime prie judėjimo ribojimų“, – pridūrė A. Armonaitė.

Amžiniai karantine gyventi irgi negalėsim. Tad ekonomikos atidarymo planas turės išlikti.

Tuo metu vertindama galimybes toliau pamažu atverti ekonomiką bei verslą, A. Armonaitė pabrėžė, kad, net ir blogėjant epidemiologinei situacijai, karantino tęsti amžinai nebus galima.

„Esame pateikę pasiūlymus Sveikatos apsaugos ministerijai dėl lauko kavinių atidarymo. Suprantame, kad gal ne visi norės atsidaryti. (...) Kaip bus – mums reikia daugiau duomenų. Žinome, kad auga užsikrėtimų skaičiai, kad, pavyzdžiui, Vilniuje jau dominuoja britiškos atmainos COVID-19, kuris yra labiau užkrečiamas. Tad tam tikri apribojimai, deja, privalės likti. Bet aktualijos lieka panašios – juk amžiniai karantine gyventi irgi negalėsim. Tad ekonomikos atidarymo planas turės išlikti“, – akcentavo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ed

ed portretas
Ponia Armonaitė, paaiškinkit ir pagryskit LOGIŠKAI, ribojant judėjimą praitais metais pandemija sustabdėt ??? Ką tai keičia, kad aš iš vien į kitą miesta negalėsiu nuvažiuoti ??

Priverstinai testuotis?

Priverstinai testuotis? portretas
Man priverstinai nemokamai implantus sudėkit,su blogais dantim ne ką geriau organizmui nei carona

Tie kur ale valdžioj

Tie kur ale valdžioj portretas
Susireikšminę per daug,nebalsavau už juos ir man nereikia jų
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių