A.Sysas: seimo narių noras turėti patarėjų kainuotų apie 1 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Jeigu parlamentarai pritartų siūlymui įvesti naują Seimo narių patarėjų pareigybę, tai papildomai per metus kainuotų apie 1 mln. eurų, sako Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas.

„Buvo pritarta po pateikimo Dalios Teišerskytės nevisiškai apgalvotam įstatymo projektui dėl padėjėjų vertimo į patarėjus, o tai reikalauja 1 mln. eurų per metus. Tai tikrai šito nebus“, - BNS sakė jis.

Papildomą lėšų poreikį suskaičiavo Seimo kanceliarijos Finansų departamentas.

Šią savaitę parlamentarai po pateikimo pritarė Seimo statuto ir Valstybės tarnybos įstatymo pataisoms, kad kiekvienas Seimo narys galėtų turėti po vieną padėjėją-sekretorių ir po du patarėjus. Patarėjo pareigybė būtų geriau apmokama nei padėjėjo.

Dabar kiekvienam parlamentarui tenka po tris padėjėjo-sekretoriaus etatus.

„Labai gaila, kad mano kolegos neįsigilina ir nori būti geri savo darbuotojams, tad kiekvienas ateina su pasiūlymais“, - sakė A.Sysas.

Be to, šią savaitę po pateikimo pritarta ir kitam projektui, kuris leistų padidinti darbo užmokestį Seimo narių padėjėjams. Trečdalis parlamentarų siūlo, kad jų pagalbininkai galėtų būti priskiriami A12-A14 tarnautojų kategorijai, šiuo metu jiems skiriama tik A12 kategorija. Aukštesnė kategorija lemia didesnį atlyginimą.

A12 kategorijos tarnautojas gauna maždaug 720 eurų atlyginimą iki mokesčių (neįskaičiuojant priedo už stažą ir t.t.), tuo metu pakilęs iki 14 kategorijos jis jau gautų maždaug 900 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas

Kas portretas
pasakys, ką tiek metų sėdėdama Seime nuveikė Teišerskytė, gal jau laikas eiti užtarnauto poilsio ir nejuokinti tautos. Jai mat reikia patarėjų, gerai, jeigu reikia, tegul apsimoka iš savo atlyginimo, nes toks jos prašymas pagrindžia kompetencijos stoką. Pas eilinį darbdavį būtų paprasčiau; jeigu nesugebi, ačiū ir viso gero, atsiras į tavo vietą sugebantis. Matyt, patiko, prasimušė algų padidinimą, tai ko nesiūlyt ir nepramušt patarėjo etato - jis dirbs, o seimūnė... Taigi, jei norite etato, tik už savus pinigus ir tik už savus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių