Atmetė siūlymą tikrinti Seimo narių blaivumą: matyt, sugalvojo šiek tiek papolitikuoti

Seimo valdyba penktadienį atmetė „valstiečio“ Arvydo Nekrošiaus pasiūlymą vėl ėmus Seimo kavinėje prekiauti alkoholiniais gėrimais pradėti tikrinti parlamentarų blaivumą.

Penktadienį posėdžiavę parlamento vadovybės nariai pavedė kancleriui parašyti atsakymą A. Nekrošiui, kad tokiai patikrai nėra teisinio pagrindo.

„Matyt, Seimo narys sugalvojo šiek tiek papolitikuoti. Nėra teisinio pagrindo tokioms iniciatyvoms įgyvendinti“, – per valdybos posėdį sakė pirmasis Seimo vicepirmininkas konservatorius Jurgis Razma.

„Dar net nežinome, ar maitinimo paslaugas teikti laimėjęs subjektas įsigis tą licenciją, o jau kovojame su pasekmėmis, kurių, matyt, nelabai ir bus“, – teigė jis.

Kitas parlamento vicepirmininkas Paulius Saudargas ironizavo, kad reikėtų imti pavyzdį iš policijos ir pasirinktinai tikrinti parlamentarų blaivumą.

„Aš siūlyčiau gerbiamam A. Nekrošiui, galbūt kolegai Aurelijui Verygai įsteigti tokį alkotesterį, jie galėtų vaikščioti po salę ir pasirinktinai tikrinti Seimo narius. Sutaupytume lėšų, nereikėtų kiekvieną kartą tikrinti“, – kalbėjo P. Saudargas.

Trečiadienį Seimo valdyba nutarė leisti Seimo rūmuose, maitinimo vietose, prekiauti ne stipresniu kaip 15 proc. alkoholiu.

Teikdamas šį siūlymą Seimo kancleris Modestas Gelbūda teigė, kad šis leidimas būtų svarbus ieškant naujo maitintojo, mat rugpjūtį neatsirado nė vienos įmonės, norinčios teikti maitinimo paslaugas parlamentarams ir Seimo darbuotojams.

Seimo rūmuose prekiauti alkoholiniais gėrimais uždrausta 2008 metais tuometinio parlamento vadovo Arūno Valinsko iniciatyva. Draudimas įsigaliojo 2009 metų sausio 1 dieną, išimtis taikyta Seimo rūmuose rengiamiems banketams, priėmimams, furšetams ir darbo pietums.

2013 metais Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metu alkoholiniai gėrimai į Seimo restoraną bei valgyklą buvo kuriam laikui grąžinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne tik blaivumą derėtu tikrinti, bet ir stabiliai psichiatrai turėtu juos tikrinti žiūrint ką tie parazitai išdarinėja...

Žaliakalnietis

Žaliakalnietis portretas
Nu bl. Už tokį atlyginimą ir aš lakčiau brendį ar viskį nuo pačio ryto

Blinda

Blinda portretas
Gal jau uzteks apie tuos klounus..?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių