Atsitraukus S. Skverneliui, R. Karbauskis gali pats vesti „valstiečius“ rinkimuose

Jei premjeras Saulius Skvernelis netaps „valstiečių“ sąrašo lyderiu Seimo rinkimuose, partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis neatmeta, kad ją į rinkimus ves pats.

„Tikriausiai, tada man teks vesti sąrašą, jeigu neis S. Skvernelis, arba partija nutars kitaip – kaip nutars partija“, – žurnalistams Prienų rajone šeštadienį sakė R. Karbauskis.

Jis nepaneigė galimybės, jog tuomet partijai laimėjus rinkimus jis užimtų premjero pareigas.

„Iš tikrųjų, yra labai daug įvairių variantų. Aš neplanavau būti premjeru po praėjusių rinkimų, kas bus po šių rinkimų – bus matyt“, – svarstė jis.

Šeštadienį Prienų rajone vykstant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąskrydžiui, jame nedalyvauja „valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis, į šventę atvyko Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Su juo konfliktuojantis R. Karbauskis priminė, jog šis „kelia problemas koalicijai“, nes savo noru neužleidžia posto, pagal sutartį priklausančio „socialdarbiečiams“.

Jis sako, kad artimiausiu metu „valstiečių“ taryba turėtų spręsti dėl V. Pranckiečio šalinimo iš partijos.

R. Karbauskis sako nematantis „jokių ženklų“, jog frakcija galėtų skilti, taip pat nejaučiantis įtampos su V. Pranckiečiu sakydamas, kad „čia nieko nėra bendro su asmeniu“.

„Valstiečių“ frakcijai šią savaitę nusprendus į eurokomisarus deleguoti ūkio ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių, premjeras pareiškė, kad šis sprendimas su juo nederintas.

„Mes pasakėme, kiti kandidatai mūsų paramos nesulauks. O ką daro premjeras, čia jo teisė rinktis. Tik būtų labai keista, jei premjeras remtų kitą kandidatą, o ne mūsų partijos“, – svarstė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat pareiškė, jog tikisi sklandaus bendradarbiavimo iš prezidento Gitano Nausėdos tvirtinant naujus ministrus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Klausimas. Kur ?

klausyk

klausyk portretas
/pranase/ nemalk grudu su pelais nes pats grausi ir nekisk N.Venskienes ita sudziu ir nieksu kompanija nes tai 2 nelygiaverciai palyginimai geriau pripazink kad Karbauskis geriau tiktu i premjerus negu melagis faras garliavos vadas iki siol slepiantis kur mergaite tai gai Nauseda su Karbauskiu isspres si ?.....

...

... portretas
Karbauskio 'bėda' tame kad MES jį labiau parėmėm nei kad 'konservai' buvo numatę - pusė Karbauskio 'bendražygių' - tų pačių 'konservų' statytiniai, jiems buvo pavesta 'valstiečius' ardyt iš vidaus. BET - mums 'konservai' jau buvo TIEK įkyrėję, kad Karbauskis gavo maksimumą mūsų balsų... prisiminkim, juk išties po rinkimų rezultatų paskelbimo prasidėjo 'konservų' dantų griežimas. Bet palaikymas 'valstiečiams' buvo MILŽINIŠKAS (milžiniška neapykanta 'konservams'), tai ir visa ko tuomet ėmės 'konservai' buvo neveiksminga... atsigavo Karbauskis, nusprendė nors ką dėl Šalies padaryt. Bet tuomet ardomojo darbo ėmės 'konservų' Trojos arkliai (na, KAM Skverneliui reikėjo pasisakyt prieš 'konservus' jei nebuvo jokio noro prieš juos nors ko imtis?)... o dar Dėdulės turimas 'kompromatas' prieš Karbauskį - bandė šis su Dėdule gražiai, ėmė jam pataikaut, BET - juk ne tokie 'konservų' tikslai. Kaip kad dabar Karbauskis taškais pralošinėja... ir dar sunkiau kai nežinai kas išties yra tavo draugai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių