Pereiti į pagrindinį turinį

Atstovauti Seimui EP siūloma skirti M. Maldeikį

2015-11-03 08:36
BNS inf.
V. Skaraičio/ Fotobanko nuotr.

Atranką į Seimo nuolatinius atstovus Europos Parlamente (EP) laimėjo vienintelis joje dalyvavęs kandidatas – parlamento kanceliarijoje dirbantis Matas Maldeikis, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Šią savaitę baigiasi nuo 2008 metų Seimo nuolatine atstove ES dirbusios Živilės Pavilonytės kadencija.

Ateinančius trejus metus atstovauti Seimui Europos Parlamente (EP) siūloma skirti Europos reikalų komiteto (ERK) biuro patarėją M. Maldeikį.

Tam, kad valdininkas galėtų eiti pareigas Briuselyje, jo kandidatūrą, suderinęs su Seimo Užsienio reikalų komitetu (URK), parlamento valdybai turi pristatyti Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininkas. Pritarus Seimo vadovybei ir užsienio reikalų ministrui, į pareigas parlamento atstovą ES skiria Seimo kancleris.

Šešerius metus Seime dirbantis M.Maldeikis tikino, kad išvykęs į Briuselį sieks stiprinti Seimo bendradarbiavimą su EP komitetais. Be to, pateikti mūsų šalies parlamentarams kuo daugiau informacijos apie EP veiklą ir sprendimus.

M.Maldeikis yra Vilniaus tarybos narės ekonomistės Aušros Maldeikienės ir buvusio europarlamentaro ekonomisto Eugenijaus Maldeikio sūnus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų