Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos Asamblėjos komitetas posėdžiaus Šiauliuose

2015-02-13 04:55
BNS inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Penktadienį Baltijos Asamblėjos (BA) komitetas posėdžiaus Šiauliuose. Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentarai lankysis Šiaulių universitete ir Lietuvos karinių oro pajėgų aviacijos bazėje.

Šiauliuose rengiamas BA Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto posėdis.

Jo pirmininkas Seimo narys Valerijus Simulikas sako, kad posėdį nuspręsta rengti ne sostinėje siekiant pabrėžti, jog Baltijos Asamblėja skatina regioninį bendradarbiavimą, taip pat norint pačius regionus geriau supažindinti su Baltijos Asamblėjos veikla ir sprendžiamais klausimais.

Komiteto posėdyje numatoma aptarti bendras aukštojo mokslo ir profesinio rengimo ir mokymo programas, švietimo sektoriaus gebėjimo prisitaikyti prie darbo rinkos poreikių, konkurencingumo, švietimo prieinamumo kitų šalių piliečiams klausimus ir kt., pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Baltijos valstybių parlamentarai su Lietuvos krašto apsaugos ministerijos atstovais analizuos visuomenės saugumo ir gynybos klausimų įtraukimo galimybę į Baltijos valstybių švietimo programas.

Pasak V.Simuliko, XXI amžiaus žmonių karta auga saugesnėje aplinkoje nei karo ar pokario sunkumus išgyvenę žmonės ir, mažai žinodama apie grėsmes, „pernelyg tiki savo saugumu ir neįvertina galimų pavojų“. Komiteto pirmininko nuomone, visuomenės informavimas apie egzistuojančias grėsmes padidintų kolektyvinę saugą ir užkirstų kelią neigiamiems padariniams.

Po posėdžio Šiaulių universitete BA komiteto nariai vyks į Zoknių oro uostą, lankysis Lietuvos karinių oro pajėgų aviacijos bazėje ir susipažins su NATO greitojo reagavimo misija Baltijos šalyse.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų bendradarbiavimo tarptautinė organizacija, įkurta 1991 metų lapkričio 8 dieną Taline. Baltijos Asamblėjai kasmet pasikeisdamos pirmininkauja Lietuva, Estija ir Latvija.

Sausio 1-ąją pirmininkauti BA pradėjo Lietuva.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų