A. Bilotaitė: bus parengta atskira civilinės saugos programa

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad šiuo metu rengiamos civilinės saugos gairės Seimui turėtų būti pristatytos dar šios pavasario sesijos metu. Jų pagrindu, pasak ministrės, bus parengta atskira civilinės saugos programa, kurioje bus numatyta ir kokio finansavimo reikės.

„Yra rengiamos civilinės saugos gairės, ir tos gairės turėtų būti parengtos ir pristatytos dar šią pavasario sesiją. Tuo pagrindu mes rengsime atskirą civilinės saugos programą, nes šiandien tikrai yra sudėtinga pasakyti, kokiu keliu turėtume eiti ir kokio dydžio finansų reikėtų, tarkime, vienai ar kitai krypčiai. Todėl mes norime viską labai atsakingai susiskaičiuoti, pasižiūrėti ir tada judėti“, – „Žinių radijui“ teigė A. Bilotaitė.

Ministrė taip pat pažymi, kad šiuo metu jau yra parengtas naujas krizių valdymo modelis ir atskiras įstatymas, kuris taip pat bus teikiamas Seimo pavasario sesijos metu.

Noriu pasakyti, kad mano pačios darbotvarkėje civilinė sauga yra vienas svarbiausių klausimų ir tam skiriu labai daug savo laiko ir pastangų.

„Ten mes taip pat esame įtvirtinę tam tikrus dalykus, kurie taip pat yra svarbūs ir susiję su civiline sauga, tai yra įpareigojimas viešuosius objektus statant ten įrengti ir slėptuves arba vietas, kurios būtų kaip priedanga. Tai toks dalykas jau atsiras ir judėsime į priekį“, – informavo A. Bilotaitė.

„Noriu pasakyti, kad mano pačios darbotvarkėje civilinė sauga yra vienas svarbiausių klausimų ir tam skiriu labai daug savo laiko ir pastangų“, – pridūrė ji.

A. Bilotaitės teigimu, šiuo metu jau inventorizuotos visos turimos slėptuvės ir įpareigota, kad jos būtų tinkamai pritaikytos ir sutvarkytos. Taip pat, anot ministrės, atnaujinta ir šiuo metu modernizuojama gyventojų įspėjimo sistema.

Matome, kad geopolitinė situacija tikrai nesikeičia

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė sako, kad sprendimui, ar reikės dar kartą pratęsi šalyje galiojančią nepaprastąją padėtį įtakos turės geopolitinės aplinkybės regione. Šiuo metu, pažymėjo ministrė, Lietuvai turint sieną su Rusija ir Baltarusija, kuri jos teigimu, taip pat dalyvauja kare prieš Ukrainą, saugumo ir grėsmių kontekstas nesikeičia.

„Mes matome, kad geopolitinė situacija tikrai nesikeičia, vyksta karas, kare dalyvauja ir Baltarusija, o mes sieną turime tiek su Baltarusija, tiek su Rusijos Federacija. Tad bendras kontekstas nesikeičia. Matyt, tos grėsmės išlieka“, – „Žinių radijui“ sakė A. Bilotaitė.

„Tol, kol situacija iš esmės nepasikeis, matyt, kažkokių sprendimų keisti ar atsitraukti (nuo nepaprastosios padėties – ELTA) nebus. Šiuo metu sprendimas yra iki birželio 29 d. Stebėsime situaciją ir, matyt, įvertinus bendrą kontekstą ir visas aplinkybes, bus pasiūlytas sprendimas pratęsti ar eiti kitu keliu“, – apibendrino A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad nepaprastąją padėtį Seimas įvedė reaguodamas į vasario 24 d. Rusijos pradėtą karą Ukrainoje.  Seimas nepaprastosios padėties režimą šalyje yra pratęsęs iki birželio 29-osios imtinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aiskareg.

Aiskareg. portretas
Tokia kvaiša yra ,net veido išraišką apie tai sako.

Otas

Otas portretas
Ka tu ten kvaiša supranti apie karines parinktis.Kas tau diktuoja,tu juk esi marionete, proto apie tokius dalykus per mazai turi.Kupriaus muzikanto gal esi statytinė,manau tiesa.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių