A. Bilotaitė dėl negyvo žmogaus pasienyje: atsakomybė tenka Minskui

Atsakomybė dėl į Lietuvą per Baltarusiją patekti bandančių migrantų tenka Minsko režimui, Lietuvoje radus negyvo, įtariama, neteisėtai į šalį atvykusio žmogaus kūną sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Prokuratūra BNS patvirtino, jog ketvirtadienį Ignalinos rajone, Padysnos II viensėdyje, esančiame netoli sienos su Baltarusija, rastas negyvas, manoma, neteisėtai į Lietuvą atvykęs 40-metis migrantas iš Indijos.

„Tikrai tenka apgailestauti, tikrai liūdna žinia apie tai, kad tokia situacija yra. Yra šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas ir labai tikimės, kad turėsime daugiau informacijos apie tai, kas nutiko, dėl kokių priežasčių“, – žurnalistams penktadienį sakė ministrė.

„Tai, kas vyksta, visa šita situacija, kai žmonės yra paverčiami aukomis ir atsiranda įvairiausių tragiškų situacijų dėl to, yra atsakingas Baltarusijos režimas, – kalbėjo ji. – Mes ginamės ir privalome gintis, bet atsakomybę už tai, kas yra daroma, akivaizdu, kad turi būti nustatyta ir įtvirtinta teisinėmis priemonėmis ir labai tikimės, kad bus sprendimai, nes Baltarusijos režimas turi atsakyti už tuos žmones, kurie buvo apgauti, suvilioti, įstumti ir stumiami iki šiol į mūsų valstybę ir ne tik.“

Tai, kas vyksta, visa šita situacija, kai žmonės yra paverčiami aukomis ir atsiranda įvairiausių tragiškų situacijų dėl to, yra atsakingas Baltarusijos režimas.

Ji teigė, jog žingsnis link to yra šią savaitę Vyriausybės duotas pritarimas Teisingumo ministerijai kelti tarpvalstybinę bylą prieš Baltarusiją dėl neteisėto migrantų įvežimo į šalį.

2021 metais kilus neteisėtos migracijos iš Baltarusijos bangai į Lietuvą atvyko beveik 4,2 tūkst. tokių migrantų. Lietuva laiko tai Minsko hibridine ataka ir teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista 20 tūkstančių. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siena

siena portretas
jie turetu net neizengti i LT teritorija ,tik ,kodel atsiduria cia ,??????

nacistines

nacistines portretas
vakaru kiaules snukis

nelegalus

nelegalus  portretas
sienos kirtimas uztraukia bausme nuo 10 iki 15 metu .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių