A. Bilotaitė: neapykantos kurstymas Lietuvai šventą dieną – nepateisinamas

Laisvės dienos minėjimo renginiuose dalyvavusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad šventą vienybės ir padėkos laisvės gynėjams jausmą šiemet temdė nesantaikos ir neramumų kurstytojai. Pasak ministrės, policijos pareigūnai užtikrino visuomenės saugumą ir rimtesnių incidentų išvengta, tačiau kartėlio jausmas lydės dar ilgai.

„Dėkoju policijos pareigūnams, kurie buvo pasirengę ir užtikrino visuomenės saugumą Laisvės gynėjų dienos renginio metu. Tai, kas vyko Nepriklausomybės aikštėje, kai buvo atvirai demonstruojama nepagarba laisvės gynėjams, smarkiai aptemdė nuotaiką ir sukėlė kartėlį“, – pranešė A. Bilotaitė.

„Šiandien švenčiame Laisvę, nes prieš 31 metus ją krauju iškovojome. Turime išlikti budrūs – grėsmės yra arčiau, nei mums kartais atrodo. Nesileiskime suklaidinami netikrų laisvės šauklių. Stiprinkime savo valstybę kiekvienas darydami tai, ką galime – dėl savo šeimos, miesto, bendruomenės. Auginkime savo Lietuvą ir branginkime ją“, – pridūrė ministrė.

Tai, kas vyko Nepriklausomybės aikštėje, kai buvo atvirai demonstruojama nepagarba laisvės gynėjams, smarkiai aptemdė nuotaiką ir sukėlė kartėlį.

Anot A. Bilotaitės, užtikrinti viešąją tvarką renginio metu Nepriklausomybės aikštėje policijai pavyko dėl kruopštaus pasiruošimo. Pasitelkta tiek pareigūnų, kad būtų eliminuotos visos galimos grėsmės visuomenės saugumui. Laisvės dienos minėjimo renginiuose rimtesnių incidentų neužfiksuota.

ELTA primena, kad ketvirtadienį, minint Sausio 13-ąją, Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo surengtas Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija. Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir premjerės Ingridos Šimonytės sakytas kalbas Laisvės gynėjų dienos minėjime sudrumstė prie Seimo susirinkę protestuotojai.

Susirinkusieji Seimo pirmininkę pasitiko švilpimu ir šūksniais „Gėda“. Protestuotojai nepasitenkinimą reiškė visos V. Čmilytės-Nielsen kalbos metu. Į protestuotojų šūksnius savo kalboje sureagavo premjerė. Kalbėdama apie laisvę, ji teigė, kad ir jos kalbą tildęs protestuotojų švilpimas yra iškovotos laisvės dalis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lilija

Lilija portretas
Taip tu Ke kse pros titute! Neapykantos kurstymas labai blogai!

Aušra

 Aušra portretas
Policininkams reikėjo ne tuos ginti....supainiojo puses..... Reikia mus ginti nuo valdžios nesąmonių..... Dar taip blogai nėra buvę kiek atsimenu Lietuvoje..... Jei niekas neprieštaravę būtų, tai tie visi už tvoros būtų kokie laimingi galvodami kad visi pritaria jų nuomonei....bet taip NĖRA. Aš nebaigusi universitetų ekonomikos ar medicinos mokslų bet ir tai suprantu kad čia kas daroma yra NESĄMONIŲ NESĄMONĖ. Ačiū Dievui kad ŠIMONYTES prezidentė neisrinkom būtų iš vis be skiepų visus numarinus. Ot, GEROVĖS VALSTYBĖ" ,, Ačiū" tau NAUSEDA. Tu nepakartojamas......

Domocelis

Domocelis portretas
Mirusieji buvo pagerbti kaip niekad tinkamai - sugedinant isdavikiska valdzia.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių