A. Bilotaitė žada suteikti galimybę pasieniečiams numušti balionus su kontrabanda

Vidaus reikalų ministrė žada teikti įstatymo pataisas, kurios suteiktų galimybę pasieniečiams numušti Lietuvos sieną oru neteisėtai kertančius oro balionus su kontrabanda.

„Mūsų labai aiški žinia – ateisime su teisės aktu, įstatymo pakeitimu, kuriuo įgalinsime mūsų pareigūnus tokį objektą naikinti“, – žurnalistams pirmadienį sakė Agnė Bilotaitė.

Tai ji kalbėjo šeštadienio naktį tokiam balionui nukritus Vilniaus oro uosto aerodromo teritorijoje. Jis, įtariama, atskrido iš Baltarusijos ir gabeno kontrabandines cigaretes.

Komentuodamas situaciją kiek anksčiau pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas BNS teigė, kad pasieniečiai neturi nei reikalingų ginklų, nei įstatymais suteiktų įgaliojimų numušti tokių objektų.

Anot A. Bilotaitės, oro balionuose kartu su kontrabanda yra įtaisomi ir GPS siųstuvai, kurių pagalba neteisėtas siuntas randa nusikaltėliai.

„Yra svarstomas pasiūlymas su Ryšių reguliavimo tarnyba riboti šitų ryšio priemonių – GPS ryšio – signalą. Galvojame apie konkrečius sprendimus“, – kalbėjo ministrė.

Ministrė nenurodė, kada minėti teisės aktų pakeitimai galėtų būti priimti ir pasieniečiai įgytų teisę numušti bent jau žemai skrendančius balionus su kontrabanda.

Pasieniečiai sako, kad toks nelegalių siuntų gabenimo būdas tapo aktyvesnis pavasarį, apie jį informuota ir ministerija.

A. Bilotaitė teigė negalinti tiksliai nurodyti, kada su VSAT vadovybe aptartas poreikis numušti tokius balionus.

„Mes turėjome ne vieną darbinį pasitarimą“, – kalbėjo ji.

Paklausta, ar planuojama VSAT įsigyti ginkluotę, galinčią numušti tokio pobūdžio objektus, A. Bilotaitė atsakė, kad tarnyba nuolatos stiprinama.

Pasieniečiai taip pat nurodo neturintys galimybės matyti didesnės dalies meteorologinių balionų, kai jie kerta Lietuvos sieną, nes tuo metu jie būna pernelyg aukštai ir galėtų būti pastebėti nebent Lietuvos kariuomenės radarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
keistai skamba tik dabar numušt anksčiau matyt tyčia praleisdavo kontrikus ...

iš ragatkės

iš ragatkės portretas
a triusikuose gumike turi?

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Dronai ir balistinės raketos tikriausiai skrenda dar aukščiau? Marazmatikai…
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių