Būsimoji švietimo ministrė: nacionalinio susitarimo nebus greičiau nei po pusmečio

Būsimoji švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako, kad nacionalinį susitarimą dėl švietimo realu pasirašyti ne greičiau nei po pusmečio.

„Nacionalinį susitarimą rengsime labai atvirai ir planuotume plačias diskusijas su švietimo bendruomene, su įvairiomis institucijomis, interesų grupėmis. Nereikia tikėtis, kad procesas užtruks labai trumpai. Manau, kad procesas galėtų trukti pusę metų, o gal net ilgiau“, –  į „darbietės“  Ievos Kačinskaitės-Urbonienės klausimą atsakydama Seimo salėje sakė J. Šiugždinienė.

„Manau, kad tai būtų realus laikas pasiekti susitarimą ir kad jį pasirašytų bei, kad jam pritartų visos politinės jėgos Seime“, – akcentavo konservatorių į ministres iškelta politikė.

Pasak jos, dėl šios srities specifikos, net pasiekus susitarimą tarp politinių jėgų, greito rezultato bei proveržio tikėtis nereikėtų.

„Nacionalinis susitarimas yra turbūt vienas svarbiausių tikslų, kad galėtume tikėtis, jog švietimo politika bus ilgalaikė ir jos netrikdys vyriausybių pasikeitimai. Švietimo sistema yra tokia sistema, kur rezultatus galime matyti tik po kelerių metų ar net po dešimtmečio“, – aiškino būsimoji švietimo ir mokslo sistemos vadovė.  

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė antradienį Seimui pateikė aštuonioliktosios Vyriausybės programos projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių