A. Butkevičius prognozuoja, kas iš jo perims partijos vado vairą

Valdančiosios Socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimuose vyks antrasis turas ir jame susirungs Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas su ūkio ministru Mindaugu Sinkevičiumi, prognozuoja dabartinis partijos vadovas Algirdas Butkevičius.

„Manau, kad bus du turai, į antrą turą, mano manymu, išeis G.Paluckas ir M.Sinkevičius, o visuomenė ir partija tikisi naujų veidų, su naujais veidais siejami tam tikri lūkesčiai. Linkėčiau, kad partijos bičiulis, kuris laimės rinkimus, įgytų visų partijos bičiulių didžiulį pasitikėjimą“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A.Butkevičius.

Klausiamas, kurį iš šų dviejų kandidatų mato partijos pirmininku, A.Butkevičius sakė, kad jie abu lygiaverčiai: „Šiandien tikrai negaliu pasakyt, tai man būtų labai nekorektiška, aš matau lygiaverčius du kandidatus“.

Ketvirtadienį LSDP skyriuose prasideda balsavimas pirmą kartą partijai tiesiogiai renkant pirmininką. Dėl šio posto varžosi penki kandidatai, be jau minėtų G.Palucko ir M.Sinkevičiaus, taip pat partijos vadovo posto siekia Seimo nariai Artūras Skardžius, Andrius Palionis, buvęs parlamentaras Mantas Varaška.

Didžiosios koalicijos partnerės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis žurnalistams tvirtino, kad socialdemokratų vadovo rinkimų baigtis jokios įtakos koalicijos ateičiai neturės.

„Aš tikiuosi, kad baigsis rinkiminiai pareiškimai ir prasidės atsakingi vertinimai tų dalykų, kuriuos turi padaryti LSDP partija dirbdama Seime, turėdama nemažą frakciją ir galvodama apie politinę ateitį. Šiuo atveju man kaip LVŽS pirmininkui atrodo, kad Socialdemokratų partijai tiesiog nenaudinga būtų eiti į opoziciją, kai jie daug padaryti gali dirbdami koalicijoje“, – sakė R.Karbauskis.

Klausiamas, kuris iš rinkimų favoritų būtų palankiau vertinamas „valstiečių“, R.Karbauskis sakė neturintis „jokių išankstinių nuostatų“. „Mums jokios kirtumo, kas bus, mes pasveikinsim bet kurį ir tikėsimės bendro darbo kitus tris su puse metų“, – sakė R.Karbauskis.

Socialdemokratams šiuo metu vadovaujantis ekspremjeras Algirdas Butkevičius po nesėkmingų Seimo rinkimų pranešė norintis atsistatydinti, tačiau partijos taryba tam nepritarė. Tuomet A.Butkevičius paskelbė nesieksiantis būti perrinktas partijos vadovu.

Socialdemokratai pirmą kartą savo pirmininką renka tiesiogiai. Balsavimas skyriuose vyks nuo ketvirtadienio iki šeštadienio. Rezultatus numatoma paskelbti balandžio 10-ąją. 

Jei prireiks, antrasis rinkimų turas numatytas balandžio 28–29 dienomis, rezultatus planuojama paskelbti gegužės 2 dieną, o oficialiai darbą naujasis pirmininkas pradės per LSDP suvažiavimą gegužės 6 dieną.

Iki šiol LSDP pirmininkai būdavo renkami suvažiavimuose.

LSDP turi per 20 tūkst. narių ir yra didžiausia partija Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių