Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius: tarp kandidatų į energetikos ministrus – nepartiniai

2014-08-25 16:06
DMN inf.
Kęstučio Vanago / Fotobanko nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad energetikos ministro postas turėtų atitekti Darbo partijai, tačiau tarp jo norimų matyti kandidatų - ir nepartiniai specialistai.

„Pagal kvotų pasiskirstymą tai turėtų būti Darbo partijos deleguotas žmogus, bet tikiuosi, kad rasime sutarimą, kad būtų kompetentingas žmogus, kuris būtų labai gerai susipažinęs su dabartiniais projektais ir išmanytų energetikos sektorių“, - pirmadienį Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Jis teigė kol kas negalintis įvardyti kandidatų pavardžių, tačiau pažymėjo, kad „yra ir mokslo žmonės, ir kiti tokie ekspertai, kurie ir nepriklauso jokiai partijai“.

Po vadovaujamos Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumo posėdžio jis taip pat sakė, kad kol kas neaišku, ar Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), kuri turėtų netekti postų Vyriausybėje, liks valdančiojoje koalicijoje.

Iki šiol energetikos ministro pareigas ėjo LLRA deleguotas Jaroslavas Neverovičius.

Tačiau kai nesuderinęs su premjeru jis viceministre paskyrė prieštaringai vertinamą Renatą Cytacką, A.Butkevičius įteikė prezidentei Daliai Grybauskaitei siūlymą atleisti ministrą. Valstybės vadovė ji patenkino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų