Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs Generalinės prokuratūros kancleris į valstybės tarnybą galės grįžti po 3 metų

2014-06-04 06:52
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Iš Generalinės prokuratūros kanclerio pareigų pasitraukęs Gintautas Kanapeckas trejus metus negalės įsidarbinti valstybės tarnyboje.

Kelią galimai karjerai naujose pareigose valstybės tarnyboje jam užkirto tarnybinis tyrimas, baigtas jam jau nebedirbant prokuratūroje. Šis tyrimas buvo pradėtas įtarus, kad balandžio 10 dieną jis darbo vietoje pasirodė neblaivus.

„Tarnybinį tyrimą atlikusi komisija konstatavo, kad buvo padarytas šiurkštus tarnybinis nusižengimas“, - BNS informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

Atsižvelgdamas į šią komisijos išvadą bei siūlymą dėl galimos nuobaudos, generalinio prokuroro pareigas einantis Darius Raulušaitis praėjusią savaitę pasirašė įsakymą, kad G.Kanapeckui turėtų būti skirta tarnybinė nuobauda - atleidimas iš pareigų. Kadangi G.Kanapeckas prokuratūroje nebedirba nuo balandžio pabaigos, apie tarnybinę nuobaudą pranešta Valstybės tarnybos departamentui.

Valstybės tarnybos įstatymas numato, kad asmuo negali būti laikomas nepriekaištingos reputacijos ir trejus metus eiti valstybės tarnautojo pareigų, jeigu jis pripažintas padaręs tarnybinį nusižengimą, už kurį turėtų būti skirta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų.

G.Kanapeckas dar nesibaigus tarnybiniam tyrimui pasiprašė atleidžiamas iš darbo - jis nebedirba nuo balandžio 30-osios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų