D. Asanavičiūtė apgailestauja dėl pilietybės referendumo: trečią kartą jo nebeorganizuočiau

Sekmadienį Lietuvoje nesėkmingai praėjus referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, jo iniciatorė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narė Dalia Asanavičiūtė sako, kad, atsižvelgus į pastarojo balsavimo rezultatus, trečią kartą referendumo nebeorganizuotų. Pasak jos, bent jau artimiausiu metu to daryti, veikiausiai, niekas nesiims.

„Labai gaila, apmaudu ir širdis skauda, bet tenka pripažinti faktą, kurio naktį nenorėjau pripažinti“, – Eltai sakė D. Asanavičiūtė.

„Jeigu manęs klaustumėte, aš trečią kartą nesiryžčiau to daryti. Tam, kad referendumas įvyktų, turi sukristi labai palankios sąlygos. Reikia milžiniško aktyvumo, o ne 60 proc. Reikia 70 proc. ir didesnio piliečių aktyvumo. Dabar to tikėtis sudėtinga. Du kartai parodė, kad tendencija yra tokia. Tad artimiausiu metu, manau, niekas nesiryš skelbti dar kartą referendumą“, – teigė ji.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyko prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. piliečių.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda, surinkęs 44,19 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi premjerė Ingrida Šimonytė sulaukė 19,78 proc. rinkėjų palaikymo.

Tuo metu sekmadienį vykęs referendumas dėl dvigubos pilietybės nebuvo sėkmingas. Preliminariais VRK duomenimis, referendume dalyvavo 59,02 proc. rinkėjų. Konstitucijos pataisai dėl dvigubos pilietybės pritarė 73,94 proc. rinkėjų, tačiau tokio balsų skaičiaus nepakako.

Referendumas dėl pilietybės išsaugojimo Lietuvoje vyksta antrąkart. Pirmąkart jis buvo surengtas 2019 metais, jame dalyvavo 53,16 proc. rinkėjų, bet tąkart Konstitucijos pakeitimo priimti nepavyko, nes nepakako pasisakiusių „už“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Rederendumas parodė, kad daugiapilietybės įteisinimo nenori nei užsienyje nei Lietuvoje gyvenantys Lietuvos piliečiai. Pirmiausia įtikinkite visus, kad daugiapilietybė yra didelis gėris Lietuvai, o ne didelis pavojus, kurį mato daugelis rinkėjų, tik ne organizatoriai.

Konservatorių referendūūūmas

Konservatorių referendūūūmas portretas
Liuks, kad tauta pasakė : dvigubai pilietybei NE! Bet Konstitucijos dvasios leidžia nepaisyti tautos valios. Jei šis referendumas būtų vykęs pagal įstojinimo į ES referendumo taisykles, jis būtų pavykęs. Tada valdžiukė tik vienam referendumui pakeitė Referendumo įstatymą. Vietoje nusprendžia pusė +1 rinkėjų sarašo, padarė, kad nusprendžia pusė nuo atėjusiųjų. Dabar penkeriems metams apsigynėme.

ot, nesusipratėliai

ot, nesusipratėliai portretas
taigi konstitucija pagal žalimą leidžia dvigubą, trigubą ir dar visokią q+ pilietybę... netikite, pasiklauskite, JIS jums išaiškins, kaip išaiškino, kad šeima yra bet koks visetas ar net daugetas, kas tokia nori vadintis.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių