D. Grybauskaitė apie diskusijas dėl Vokietijos brigados: tai daro politinę gėdą valstybei

Viešos diskusijos dėl Vokietijos įsipareigojimų atsiųsti į Lietuvą brigadą rodo mūsų šalies politikų nebrandumą ir daro politinę gėdą valstybei, sako kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Manau, kad viešos diskusijos rodo mūsų politinio elito nebrandumą, – žurnalistams Seime penktadienį sakė ji. – Tokie dalykai neturi būti diskutuojami viešumoje, tai yra tikrai informacija, kuri turi būti derinama su partneriais darbiniame lygmenyje ir turi abi pusės tai spręsti ne viešų, politizuotų diskusijų metu“.

Viešumoje kylančius ginčus ir diskusijas ji vadino „politizuota kai kurių politikų ambicijų išraiška“.

Burbulinės diskusijos daro politinę gėdą valstybei.

„Turime atlikti mes namų darbus, Vokietija atlieka savo namų darbus. Svarbiausia, kad Lietuva būtų apginta, rytinis NATO flangas būtų sustiprintas gynybine prasme. Tai yra svarbiausia, o viešos burbulinės diskusijos daro politinę gėdą valstybei“, – kalbėjo kadenciją baigusi prezidentė.

Vilnius siekia, kad pilnos sudėties Vokietijos brigada Lietuvoje būtų dislokuojama nuolat. Vokietijos pareigūnai viešai kartoja, kad dalis brigados karių bus Lietuvoje, o dalis – gimtinėje, tačiau bus pasirengusi greitai persidislokuoti esant reikalui.

Lietuvoje kilus diskusijų apie Vokietijos įsipareigojimus ir atsitraukimą nuo jų, šios šalies ambasadorius yra pareiškęs, jog jos yra įžeidžiančios.

Seimo pirmininkė pritaria prezidentei

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad viešų nuomonių išsiskyrimų, ypač tarp skirtingų valdžios institucijų, dėl vokiečių įsipareigojimo dislokuoti Lietuvoje brigadą neturėtų būti.

„Nuo pat viešos diskusijos pradžios laikiausi pozicijos, kad tokios diskusijos, ypač tarp skirtingų valdžios šakų, turėtų vykti visgi prie bendro stalo ir ne viešumoje“, – penktadienį žurnalistams Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė pažymėjo, kad viešai aptariami klausimai yra susiję tiek su Lietuvos saugumu, tiek su pasitikėjimu partneriais, tad „geriausia, kad jokių viešų nuomonių išsiskyrimų nebūtų“.

Vilnius siekia, kad pilnos sudėties Vokietijos brigada Lietuvoje būtų dislokuojama nuolat. Vokietijos pareigūnai viešai kartoja, kad dalis brigados karių bus Lietuvoje, o dalis – gimtinėje, tačiau bus pasirengusi greitai persidislokuoti esant reikalui.

Lietuvoje kilus diskusijoms apie Vokietijos įsipareigojimus ir atsitraukimą nuo jų, šios šalies ambasadorius yra pareiškęs, jog jos yra įžeidžiančios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konservatKGEBISTŲ c h u n t o s debilūs " politikai " net

konservatKGEBISTŲ c h u n t o s debilūs  " politikai " net portretas
nežino kur ir ką kalbėti,nėra ko nustebti , juk ta TVARTO POLITIKAI, kurių politikavimo t u r i n y s PASMIRDĘS kgebisto OŽIO myžalu, visa tai pagrįstai erzina VOKIETIJOS politikus.

Ar mūsų Dakaro dykaduoniai tarnavo kariuomenėje ?

Ar mūsų Dakaro dykaduoniai tarnavo kariuomenėje ? portretas
Ar mūsų Dakaro dykaduoniai tarnavo kariuomenėje ?

"Pražydo" \\\\\.../////

"Pražydo"  \\\\\...///// portretas
KGB'istinė Magnolija,kailių lupėja.___Gerai palupai kailius prakeiktoji Lietuvai.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių