D. Grybauskaitė apie spaudimą V. Pranckiečiui: tai politinės menkystės fiesta

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad „valstiečių“ siekis atstatydinti jiems nebeatstovaujančio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio yra kerštavimas ir taip parlamente kuriama „politinės menkystės fiesta“.

„Iš šono žiūrint, matosi kerštavimo elementai dėl politinio lojalumo, toks lyg ir santykių aiškinimasis. Konkrečių kaltinimų jam nėra ir nebus, tai – padorus žmogus. Iš šono žiūrint, matome politinės menkystės fiestą Seime“, – trečiadienį transliuotame interviu Lietuvos radijui sakė D. Grybauskaitė.

Jos teigimu, V. Pranckietis turėtų pats apsispręsti, „kiek toje politinėje menkystėje dalyvauti“.

„Šiaip, atgrasiai atrodo viskas, kas dabar vyksta Seime“, – pridūrė ji.

Šiaip, atgrasiai atrodo viskas, kas dabar vyksta Seime.

Pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos bei „Tvarkos ir teisingumo“ liepą pasirašytą koalicijos sutartį, Seimo pirmininko postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

Tačiau klausimas įstrigo kadencijos pradžioje „valstiečių“ į šias pareigas deleguotam V. Pranckiečiui nesutikus iš pareigų trauktis savo noru. Jis rugsėjį paliko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

V. Pranckietis ragina rengti nepasitikėjimo procedūrą juo Seime, valdantieji „valstiečiai“ kol kas delsia pateikti šį klausimą balsavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yra tvarka atstatydinti seimo pirmininka

Yra tvarka atstatydinti seimo pirmininka portretas
seimo pirmininkas atstatydinamas pagal istatymuose numatyta tvarka.Kodel to nebuvo daroma jau kuris laikas.Karbauskis labai bijo,kad jam nepasisektu per slapta balsavima atstatydinti Pranskiecio.

Hmmm..

Hmmm.. portretas
tep išeina kad Grybas daba dirba viešuosiuose ryšiuose? Ar gal lobistė yr?

natalija

natalija portretas
Jos kaip erkes negali lietuva atsikratyti tai KGB metodai
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių