Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė: melodramos valdžios elite atrodo juokingai ir kenkia reputacijai

2024-01-13 08:52

Pastaruoju metu ypač išryškėję nesutarimai valdžioje atrodo juokingai ir kenkia šalies reputacijai, sako kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / P. Peleckio/BNS nuotr.

„Matome melodramas, kurios atrodo tikrai nebrandžiai ir juokingai, net kenksmingai reputacinės žalos prasme ir ypač dabartinių geopolitinių iššūkių aplinkoje“, – šeštadienį  atvykusi į Laisvės gynėjų dienos minėjimą Seime žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Ji nesileido į detalesnius komentarus, ką turi galvoje.

Pastaruoju metu itin išryškėjo nesutarimai tarp prezidento Gitano Nausėdos ir valdančiosios partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio.

Ministro ir prezidento pozicijos ypač išsiskyrė vertinant ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno veiksmus, taip pat – dėl naujų ambasadorių skyrimo. Šią savaitę Prezidentūra nepakvietė G. Landsbergio į susitikimą su Vilniuje viešėjusiu Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Kalbėdama apie Sausio 13-ąją, D. Grybauskaitės teigė, kad nepaisant pasistumdymų „smėlio dėžėje“, žmonės eitų ginti savo valstybę, jeigu reikėtų.

„Sausio 13-oji darosi vis labiau svarbi kiekvienais metais vien todėl, kad tai suteikia pasitikėjimo savo šalimi ir savo žmonėmis, kad jeigu bus bėda vėl, kad mūsų žmonės išeis į gatves vėl ir apgins valstybę. Ir apgins ją bet kokiu atveju, nepriklausomai nuo to, ar mūsų politinis elitas vartosi ir stumdosi smėlio dėžėje, ar ne“, – sakė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų