Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė ir premjeras pasveikino Estiją Nepriklausomybės paskelbimo proga

2014-02-24 05:53
Reuters nuotr.

Lietuvos prezidentė ir premjeras pirmadienį pasveikino Estiją Nepriklausomybės paskelbimo 96-ųjų metinių proga.

„Vasario mėnuo lemtingas ir reikšmingas abiem šalims - mūsų piliečiai beveik tuo pačiu metu švenčia savo valstybių nepriklausomybės metines. Šis bendrumas tepaskatina mūsų šalis būti dar glaudesnėmis partnerėmis siekiant savo žmonių gerovės, bendradarbiaujant Baltijos jūros regione, kartu dirbant Europos Sąjungoje ir visame pasaulyje", - sakoma prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime.

Šalies vadovė Estijos prezidentui palinkėjo daug džiaugsmo, sveikatos ir laimės, o visai šaliai - klestėjimo ir gerovės, pranešė Prezidentūra.

Premjero Algirdo Butkevičiaus sveikinime Estijos premjerui Andrusui Ansipui viliamasi, kad šalių ryšiai ateityje stiprės.

„Lietuvos žmonių ir visos Vyriausybės vardu norėčiau nuoširdžiai pasveikinti Jus Estijos Nepriklausomybės dienos proga. Visiems Estijos gyventojams, taip pat ir Jūsų Vyriausybei širdingai linkiu sėkmės, klestėjimo ir gerovės. Esu tikras, kad bendros mūsų pastangos, artimi ryšiai ir platus dvišalis bendradarbiavimas ateityje tik didės“, – teigiama Vyriausybės vadovo sveikinime.

1918 metų vasario 24 dieną grupė Estijos politikos veikėjų per trumpą laikotarpį, rusams pasitraukus, o vokiečių kariuomenei dar neatėjus, paskelbė nepriklausomą Estijos Respubliką. Po to iš karto prasidėjo vokiečių okupacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų