D. Grybauskaitė: sankcijos Rusijos nesustabdys, karo nusikaltėlis gali būti sustabdytas tik mūšyje

  • Teksto dydis:

Lietuvai dvi kadencijas vadovavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad grasinimai Rusijai izoliuoti arba atgrasyti sankcijomis jos nesustabdys. Buvusios šalies vadovės teigimu, „karo nusikaltėlis“ gali būti sustabdytas tik mūšio lauke.

„Grasinimai izoliuoti ar atgrasyti sankcijomis agresoriaus nesustabdė ir toliau nestabdys. Sankcijos tik pavėluotai baudžia. KARO NUSIKALTĖLIS gali būti sustabdytas tik mūšio lauke. Todėl baikite virpinti orą tuščiais plepalais, o imkitės realių veiksmų“, – savo feisbuko paskyroje rašo D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad Rusijos prezidentas V. Putinas ketvirtadienio paryčiais paskelbė, jog pradeda karinę operaciją prieš Ukrainą. Iš karto Rusijos kariuomenė atakavo Ukrainą daugelyje vietų. V. Putinas savo kalboje pareiškė, kad užpuolimo tikslas – „demilitarizuoti ir denacifikuoti“, bet ne okupuoti Ukrainą. Jis įspėjo kitas šalis nesikišti, nes priešingu atveju pagrasino tokiu atsaku, kuris „nuves prie pasekmių, kurių dar nepatyrėte savo istorijoje“.

Reaguodami į prasidėjusį karinį konfliktą Europoje, ketvirtadienį susitinka Europos Sąjungos (ES) vadovai. EVT pirmininkas Charlis Michelis skubiai sušaukė EVT susitikimą krizei ir papildomoms ribojamosioms priemonėms aptarti. Tikimasi, kad jos turės didžiulių ir sunkių pasekmių Rusijai dėl šios veiksmų. Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen ir ES vyriausiasis įgaliotinis Josepas Borrellis pristatys papildomą sankcijų rinkinį, kurį EK ir Europos išorės veiksmų tarnyba baigia rengti, glaudžiai koordinuodamos veiksmus su partneriais.


Šiame straipsnyje: Dalia GrybauskaitėRusijasankcijoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių