D. Grybauskaitė sako kol kas nesvarstanti europinės karjeros perspektyvų

Kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad kol kas nesvarsto perspektyvų eiti aukštas pareigas Europos Sąjungos institucijose.

„Neplanuoju kadencijos pabaigos laikotarpio, šiuo metu mano planai yra užbaigti kadenciją ir perduoti visus darbus. Viskas“, – žurnalistams Vilniuje penktadienį sakė D. Grybauskaitė.

Ji tarptautinėje žiniasklaidoje jau kurį laiką minima kaip galima kandidatė tapti Europos Vadovų Tarybos pirmininke.

Šiuo metu šias pareigas eina Lenkijos ekspremjeras Donaldas Tuskas.

Anot diplomatų, D. Grybauskaitei pranašumo suteikia Briuselio darbo patirtis. Be to, siekiant rotacijos, argumentu „už“ būtų tai, kad vyrą pakeistų moteris, o didesnės šalies politiką – kandidatas iš mažesnės šalies.

D. Grybauskaitės šansus mažina jos aštri retorika Rusijos atžvilgiu – tai gali nepatikti palankiau Maskvai nusiteikusioms šalims. Be to, jos galimybes apsunkintų tai, kad ji nesusijusi su jokia politine jėga, o Lietuva ir Lenkija priklauso tam pačiam Vidurio Europos regionui.

Europos lyderiai derybas dėl Europos Sąjungos institucijų vadovų pradės netrukus po Europos Parlamento rinkimų, jie vyks gegužės 23–26 dienomis.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį pareiškė, kad nesieks jokių pareigų Briuselyje.

Europos Vadovų Tarybos vadovas vadovauja Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimams ir atstovauja bendrijai tarptautiniuose santykiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Manau Grybauskaiė džiaugsis gyvenimų,tam lėšų užteks iki mirties.Kvaila būtų kištis ten kur nieko negali padayti, tą ką norėjai, ar norėtum.

VYTAS

VYTAS portretas
TIESIOG PROTU NESUVOKIAMA ATEJO I SEIMA PROTINGI STIPRUS VYRAI IR JUOS TAI DURNINA SENIS LANSBERGAS NEJAU NETURIT BRANGIEJI RYZTINGUMO KAD TOKS SENAS BRUDAS JUS DURNINA ZMONES VOS NE GVOLTU SAUKIA KAD KONSERVAI VISOSE APYLINKESE PERKA BALSUS KUR KONTROLE NEKELIA BILU TAI PAREIKAVAUKIT DAR KARTA PAREIKALAUKIT PO VELNIAIS VALDZIA JUS AR MARIONETES

Rasa

Rasa portretas
KOKIU TIK MACHINACIJU NESUGALVOJA LANSBERGINEI MULKINA ZMONES O JO VIENAS TIKSLAS SIMONYTE IR I MINISTRUS GRYBE O TAS APDURNINTAS JAUNIMELIS 18 METU GALES KRAUTIS CEMODANUS IR IESKOT DARBELIO SVETUR
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių