Darbą pradeda nauji Vokietijos, Latvijos ir Rumunijos ambasadoriai Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Nauji Vokietijos, Latvijos ir Rumunijos ambasadoriai pradėjo darbą Lietuvoje.

Šie diplomatai trečiadienį įteikė skiriamuosius raštus prezidentui Gitanui Nausėdai, pranešė Prezidentūra.

Kalbėdamas su Vokietijos atstovu Matthiasu Peteriu Sonno (Matijumi Pėteriu Zonu) šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuva ypač vertina Berlyno lyderystę stiprinant Baltijos šalių saugumą.

Vokietija vadovauja Lietuvoje dislokuotam tarptautiniam NATO batalionui, šalys glaudžiai bendradarbiauja saugumo srityje.

Susitikime su naujuoju šios šalies ambasadoriumi aptarti dvišaliai Lietuvos ir Vokietijos santykiai, saugumo situacija regione, politinių, ekonominių, kultūrinių ryšių ir partnerystės plėtra.

Bendraudamas su ambasadoriumi G. Nausėda sakė, kad reikia toliau ieškoti galimybių pritraukti Vokietijos bendrovių ir finansų įstaigų investicijas.

Prezidentas su Latvijos ambasadoriumi Induliu Bėrziniu kalbėjosi apie dvišalius ekonominius santykius, regioninę gynybą ir saugumą, strateginius energetikos ir transporto projektus, Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės saugumo klausimus.

Pasak šalies vadovo, Lietuva ir Latvija turėtų ir toliau puoselėti bendrą baltų paveldą ir plėtoti kultūrinius ryšius.

Darbą Lietuvoje taip pat pradėjo Rumunijos ambasadorius Cosminas George'as Dinescu (Kosminas Džordžas Dinesku).

G. Nausėda su juo aptarė galimybes stiprinti ekonominius, prekybos, turizmo, švietimo ir mokslo ryšius.

Pasak prezidento, Lietuva ir Rumunija yra svarbios Europos Sąjungos ir NATO partnerės bei sąjungininkės, turinčios panašią ES ateities viziją, susiduriančios su tais pačiais gynybos, kibernetinio ir energetinio saugumo iššūkiais Baltijos ir Juodosios jūros regionuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių