Darbą pradeda rinkimų sistemos pertvarkos darbo grupė: siūlys pakeitimus

  • Teksto dydis:

Į pirmąjį posėdį renkasi Seimo valdybos sudaryta darbo grupė, turinti pasiūlyti rinkimų sistemos pakeitimus.

Penktadienį numatytas susitikimas su Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininke Laura Matjošaityte ir VRK nariais.

„Darbo grupė domėsis, kaip VRK sekėsi organizuoti Seimo rinkimus, kokios buvo komisijos gerosios ar blogosios patirtys. Posėdyje taip pat bus aptartos išryškėjusios problemos rinkimų metu. Diskutuosime apie galimus įstatymų pakeitimus, kuriuos bendromis jėgomis galėtume inicijuoti kartu“, – sakė darbo grupės vadovas konservatorius Andrius Vyšniauskas.

Rinkimų sistemos peržiūrą inicijuoja didžiausia valdančioji Seimo konservatorių frakcija, jos siūlymu Seimo valdyba sudarė darbo grupę, ji iki rudens turi parengti pasiūlymus.

Konservatoriai siūlo diskutuoti apie perėjimą prie didesnio proporcinio atstovavimo Seime. Dabar Seimo rinkimų įstatymas nustato, kad 71 parlamentaras renkamas vienmandatėse apygardoje, 70 – daugiamandatėje, tai yra pagal partijų keliamus sąrašus.

Konservatorių teigimu, šie metai yra tinkamiausias laikas keisti rinkimų sistemas, nes iki artimiausių rinkimų – savivaldos – yra dveji metai.

Didžiausia opozicinė „valstiečių“ frakcija prieš savaitę pranešė, kad traukiasi iš šios darbo grupės, nes mano, kad konservatoriai pertvarka siekia sukurti savo partijai palankesnę sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seimūnai turi po kelis padėjėjus .Tai visuma yra solidi.

Seimūnai turi po kelis padėjėjus .Tai visuma yra solidi. portretas
Įdomu kada sumažins seimo narių skaičių ?Dykaduonių klaną.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių