Pereiti į pagrindinį turinį

„Darbiečiai“ ir socialdarbiečiai rengia suvažiavimus – pradės ruoštis rinkimams

2019-02-02 05:58
BNS inf.

Šeštadienį Kėdainiuose Darbo partija rengia suvažiavimą, o valdančioji Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) – tarybos posėdį Vilniuje. Jie abu skirti artėjantiems savivaldos ir Europos Parlamento rinkimams pasirengti.

Redakcijos montažas

Per suvažiavimą prisistatys visi „darbiečių“ kandidatai į merus. Partija kelia 40 merų, BNS pranešė Infocentro vadovė Ingrida Karpuškaitė.

Taip pat planuojama tvirtinti abėcėlinį kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jame yra ir partijos lyderio, dabartinio europarlamentaro Viktoro Uspaskicho pavardė.

„Darbiečių“ lyderis šeštadienį taip pat apžvelgs politinę situaciją šalyje.

Darbo partija nėra parlamentinė politinė jėga. Į šios kadencijos Seimą du jos nariai buvo išrinkti vienmandatėse apygardose. Dabar vienas iš jų – Petras Čimbaras – perėjo į Lietuvos socialdemokratų darbo partiją.

Socialdarbiečiai Vilniuje tvirtins savo kandidatus į Europarlamentą. Pasak partijos atstovės Evelinos Butkutės-Lazdauskienės, LSDDP šiuose rinkimuose ketina dalyvauti atskiru sąrašu.

Šiemet vyksiantys rinkimai LSDDP bus pirmieji. Partija įsikūrė pernai, daliai politikų pasitraukus iš Socialdemokratų partijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų