Mokytojų algoms siūlo skolintis iš Rezervinio fondo

  • Teksto dydis:

Vyriausybės nerandamas lėšas, kuriomis būtų didinami streikuojančių mokytojų atlyginimai, valdantiesiems priklausantys „darbiečiai“ siūlo skolintis iš Rezervinio (stabilizavimo) fondo.

Plėsti šio fondo lėšų naudojimo paskirtį siūlo parlamentarai Kęstutis Daukšys, Raimundas Paliukas, Valentinas Bukauskas, Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas. Jie Seime registravo atitinkamas Valstybės iždo įstatymo bei Seimo nutarimo dėl šio fondo nuostatų projektą.

„Galėtų Vyriausybė grąžintinai laikinai pasiskolinti iš fondo, kad būtų nutraukiami streikai“, - BNS teigė V.Bukauskas, pasak kurio, mokytojų profsąjungos reikalauja, kad nuo rugsėjo 1 dienos visiems mokytojams atlyginimai būtų padidinti 5 proc. - 12,8 mln. eurų.

Pas premjerą trečiadienio rytą švietimo ir mokslo bei finansų ministrai nutarė, kad Vyriausybė ieškos 2 mln. eurų. Anksčiau Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė planuojanti rasti papildomais 6 mln. eurų.

Atlyginimai mokytojams pastarąjį kartą šiek tiek didinti nuo 2016 metų sausio. Ministerijos skelbiamais Statistikos departamento duomenimis, vidutinis Lietuvos mokytojo atlyginimas, neatskaičius mokesčių, siekia 823,4 euro per mėnesį.

Iš viso Lietuvoje veikia daugiau kaip 2300 bendrojo ugdymo mokyklų, ikimokyklinio ir neformaliojo ugdymo įstaigų. Ministerijos duomenimis, jose dirba per 50 tūkst. pedagogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš jau nesuprantu

Aš jau nesuprantu portretas
Mokytojai jau tampa našta visuomenei o ypač tiems, kurie dirba pramonėje ir žemės ūkyje ir moka mokesčius į valstybės biudžetą Jiems net labai nelengva, kai nieks neperka jų produkcijos arba numeta kelis centus. Jie neturi kada ir jiems nieks neleis streikuoti (kaltins, kad griauna valstybę). O čia tuščiai ruošiamasi švaistyti rezervinio fondo lėšas dėl viešąją tvarką ir visuomenės didžiąją dalį piktinančių švietimo mokytojų, tiksliau jų lyderių, kurie pasirinkę patį lengviausią kelią-nieko neveikti

tai

tai portretas
kieno saskaita? gal neperka tu /skarbonkiu/ uz milijonus ir maziau vazineja po uzsienius...

visiškas kvailys

visiškas kvailys portretas
visiškas kvailys gali siūlyti iššvaistyt rezervo fondą, kuris skirtas krizei, pedagogai ne krizė visa Lietuva tiek uždirba dirbdami dar sunkiau ir sunkesnėm sąlygom - policininkai gaisrininkai medikai elektrikai autobusistai ir t.t
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių