Darbo partija palaiko „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ idėją: kviečia visus aktyviai dalyvauti

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose sekmadienį posėdžiavusi Darbo partijos taryba nutarė palaikyti kontroversiškai vertinamo „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“ iniciatyvą. Kaip skelbia Darbo partijos informacinis centras, „darbiečių“ partijos taryba priėmė renginį palaikančią rezoliuciją, o Darbo partijos nariai bei jų šeimos paragintos dalyvauti šiame marše.

Ne tik kalbomis apie vandenį, esą gydantį nuo COVID-19, bet ir LGBT bendruomene niekinančia retorika pastaruoju metu garsėjęs partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas sako, kad būtina apginti tradicines šeimos vertybes, nes kitu atveju, pasak jo, kyla grėsmė valstybės ateičiai ir visuomenės gerovei.

„Vyro ir moters sprendimu kuriama šeima formuoja stiprų valstybės pamatą ir užtikrina visuomenės vystymąsi“, – įsitikinęs V. Uspaskichas, dėl kurio homofobiškų pareiškimų Darbo partija buvo išmesta iš Europos Parlamento liberalų frakcijos. 

Seimo narių nuomonės dėl vadinamojo „Šeimų maršo“ vertinimo išsiskyrė. Dalis konservatyvias idėjas palaikančių parlamentarų teigė, kad maršo nepalaikys dėl organizatorių neapykantą skatinančios retorikos.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkui Ramūnui Karbauskiui pareiškus, kad partija, ko gero, dalyvaus „Didžiajame šeimos gynimo marše“, išsiskyrė nuomonės ir „valstiečių“ gretose. Dalis „valstiečių“ frakcijos Seime narių teigė nepritarią kai kurioms šio renginio idėjoms.

Vilniaus ir Kauno arkivyskupai taip pat yra pareiškę, kad neketina dalyvauti gegužės 15 d. Vingio parke numatomame rengti „Didžiajame šeimos gynimo marše“.

ELTA primena, kad Vilniaus miesto savivaldybė į Šeimų sąjūdžio organizuojamą protesto mitingą Vilniaus Vingio parke gegužės 15 d. leido surinkti iki 7 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos. Šeimų sąjūdžio teigimu, numatytą dieną automobilių kolona pajudės iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant įvairių regionų dalyviams, kol galiausiai visi susirinks į „visos Lietuvos vienybės ir protesto mitingą Vingio parke“.

Pasisakė kitais vertybiniais klausimais

Kaip skelbiama „darbiečių“ išplatintame pranešime, sekmadienį Tarybos nariai taip pat diskutavo Stambulo konvencijos, Partnerystės (taip pat tos pačios lyties asmenų) įstatymo, medicininio lyties keitimo bei visų rūšių narkotinių medžiagų dekriminalizavimo klausimais.

Pažymima, kad Darbo partija nusprendė nepritarsianti Stambulo konvencijai, nes joje yra įtvirtintos prieštaringos sąvokos, tokios kaip „socialinė lytis“, „lytinės tapatybės“ ir kt. bei jų privalomo diegimo lytinio švietimo programose vaikams.

Darbo partija pasisako už tradicines šeimas, kurios yra kuriamos vyro ir moters santuokos pagrindu, todėl pasisako prieš Partnerystės įstatymo projektą, kuriuo siūloma įteisinti lyčiai neutralią partnerystę bei tuo iš esmės prilyginti partnerystę santuokos institutui. Dabartinis teisinis reglamentavimas yra pakankamas bendrai ūkinei veiklai vesti.

Darbo partija teigia, kad pasaulyje egzistuoja dvi biologinės lytys – vyriška ir moteriška, todėl yra prieš bet kokį lyties keitimo įteisinimą.

Taip pat „darbiečiai“ pasisakė esą prieš nedidelio kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimą įstatymo projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
Pritariu,kad biologinės lytys yra vyras ir moteris.O tie lbgt niekina mūsų prigimtį kartu ir mūsų valdantieji niekina mus,tiesiog atvirai tyčiojasi iš mūsų norų,kad norime matyti mūsų vaikų ateitį be tų iškrypėlių lbgt.Būtinai dalyvausiu šiame marše.Palaikykime vieni kitus ir kurkime gyvenimą be mūms metamų lbgt reikalavimų.Juk mes esame Motinos Marijos žemės vaikai.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Protestuokit kiek norit, o valdžia nubalsuos kaip Šeimininkas lieps. Jūsų protestai niekam neįdomūs. Į juos niekas dėmesio nekreips. Jūs gi ne kokie prancūzai, savo valdžią nuversti esat paprasčiausiai per bailūs.

Valio ........

Valio ........ portretas
užteks iškrypėliams terorizuot tautos daugumos nuomonę ..................
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių