Pereiti į pagrindinį turinį

Darbo partijos valdyba siūlo stabdyti S. Bucevičiaus narystę

2016-04-19 09:20
BNS inf.

Darbo partijos valdyba antradienį kreipėsi į partijos prezidiumą, siūlydama laikinai sustabdyti Seimo nario Sauliaus Bucevičiaus, pareiškusio, kad rinkimuose nekandidatuos su Darbo partija, narystę.

K. Vanago / BFL nuotr.

Pats S. Bucevičius BNS sakė, kad jo pasitraukimas iš partijos jau anksčiau buvo derintas su frakcijos Seime seniūnu ir žadėjo antradienį pateikti pareiškimą dėl išėjimo iš partijos. „Nereikia nė valdybos – aš jau pasakiau ir tą pats padarysiu. Jeigu su frakcijos seniūnu mes buvome kalbėję, kad šiandien tuos savo pareiškimus padarau ir šiandieną jie nuo labo ryto susirinkę svarsto, tai aš jiems palengvinsiu tai, ką buvau sakęs. Šiandien pareiškimas bus pateiktas“, – sakė S. Bucevičius. Jis patvirtino, kad pareiškimą teiks ne dėl stabdymo, o dėl išėjimo iš partijos.

S. Bucevičius yra sulaukęs Liberalų sąjūdžio pasiūlymo tapti jų kandidatu. Pasak politiko, tai palankiai vertina ir jo vadovaujamas Darbo partijos Akmenės rajono skyrius. Vis dėlto galutinį sprendimą dėl kandidatavimo jis žada priimti per šią savaitę. „Tiek skyrius, tiek aš turime iš Liberalų sąjūdžio Akmenės siūlymą pasiūlymą. Mes esame jau kalbėję ta tema su Akmenės skyriumi ir po savo sustabdymo, matyt, per šią savaitę priimsime galutinį sprendimą“, – kalbėjo Seimo narys.

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis BNS sakė, kad sprendimas stabdyti S.Bucevičiaus narystę priimtas nesulaukus jo paties veiksmų. „Saulius ir viešoje erdvėje yra pasisakęs ne kartą, kad nesirengia eiti su Darbo partija. Aš vakar lankiausi Akmenėje, buvome susitikę su dalimi skyriaus. Negali tęstis amžinai tas procesas: iš vienos pusės komunikavimas viešai, kad aš neisiu, ir iš kitos pusės nepadarymas realių dalykų – reikėtų apsispręsti, kad neini, ir neiti“, – antradienį sakė V.Mazuronis.

Jis pripažino, kad S. Bucevičiui nusprendus jungtis prie liberalų, su juo tikriausiai išeis ir dalis Akmenės skyriaus. „Aš manau, kad tikrai dalis žmonių, matyt, išeis su Sauliumi. Logiška – jis yra kūrėjas, jis yra dirbęs su tais žmonėmis. (...) Aš į šiuos dalykus žiūriu normaliai. Dalis išeis, dalis pasiliks, ir dirbsim kartu“, – galimų pokyčių nesureikšmino V. Mazuronis.

S. Bucevičius tris kadencijas į Seimą buvo išrinktas Akmenės-Joniškio vienmandatėje rinkimų apygardoje kaip Darbo partijos kandidatas. Parlamente jis dirba nuo 2004 metų.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų