Dėl A. Dulkio terorizavimo – kaltinimai vienam asmeniui: grasinimų sulaukia ir kiti ministrai

  • Teksto dydis:

Dėl sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio terorizavimo vienam asmeniui pateikti įtarimai. Į policiją dėl grasinimų kreipėsi ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, pranešė LNK.

Grasinimų sumažėjo

Kai pasaulyje pandemija, mažai, kas norėtų būti sveikatos apsaugos ministru. Atsakomybė – dėl sprendimų, kurie lemia visas šalies sritis. Daug nepatenkintų, kartais tenka vyti tolyn agresyvius ar neadekvačius.

Sulaukiama ne vien įžeidimų. Prieš kurį laiką ministras A. Dulkys pranešė, kad kreipėsi į pareigūnus, nes suluošinti arba nužudyti pradėta grasinti jau nebe vien jį, bet ir šeimą, vaikus.

„Turiu pripažinti, kad po pradėto vieno policijos tyrimo, kito tyrimo – prokuratūros, šiuo metu grasinimų yra sumažėję. Ir jau buvo keletas dienų, kai negavau nieko“, – sakė A. Dulkys.

Prokurorai jau pasistūmėję. Įtarimai pateikti vienam grasintojui. Neatmetama, kad jų daugės.

Šiuo metu grasinimų yra sumažėję. Ir jau buvo keletas dienų, kai negavau nieko.

„Yra pareikšti pirminiai įtarimai vienam asmeniui, tačiau tyrimas tuo dar tikrai nesibaigia. Yra atliekami įvairūs proceso veiksmai, įskaitant ir tarptautinį bendradarbiavimą. Ir, kaip sako prokurorai, įtariamųjų skaičius šiame ikiteisminiame tyrime gali kisti“, – sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

Kodėl dėl grasinimų A. Dulkiui kreiptasi į užsienio šalis, prokurorai nedetalizuoja.

„Ikiteisminis tyrimas, priminsiu, buvo pradėtas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 2 dalį“, – teigė E. Martinonienė.

Straipsnis skamba taip: „Kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią, pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiklą, arba sistemingai baugino žmogų, naudodamas psichinę prievartą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų“.

Įžeidinėjama premjerė

„Kada jau kritika yra keičiama neapykanta „ad personam“, nežinau, ar žmonėms visą laiką verta, pirmiausia, savo emocijas deginti tam, kad kažko nekęstų“, – šnekėjo premjerė Ingrida Šimonytė.

Premjerė sakė taip pat sulaukianti įžeidimų, bet grasinimų nepamena.

„Tiesiogiai kažkokių grasinimų tai nepamenu, kad būčiau paskutiniu metu sulaukusi. Nežinau, ar kartuves prie Seimo reikia laikyti grasinimu, ar ne“, – sakė I. Šimonytė.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Per riaušėmis pasibaigusį protestą prie Seimo atneštos kartuvės. Neva ne tik I. Šimonytei, bet visiems konservatoriams, liberalams, žurnalistams.

„Niekam turbūt nėra malonu, bet gali suprasti, kad kai dirbi tokį darbą, tai tikrai negali būti visų mylimas, gerbiamas“, – sakė I. Šimonytė.

Yra, kam kliūva net premjerės elgesio detalės. Buvo nepatenkintų, esą viešėdama Jungtiniuose Arabų Emiratuose I. Šimonytė pasirinko per ryškią aprangą.

„Čia, kaip sakė vienas buvęs ministras, „jerunda“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Į policiją kreipėsi ir M. Navickienė

Dėl grasinimų į policiją kreipėsi ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Kai esi liberalių pažiūrų, tai kaip ir prie to pripratęs esi, kad tau pasako, kas tu esi, ir kur tau eiti, ir ką su tavimi reikia padaryti.

„Laiškas skambėjo maždaug taip, kad, „jeigu neduosite man socialinio būsto, tai sužinosiu, surasiu, kur gyvenate, susidorosiu ir su Jumis, ir su Jūsų vaikais“. Buvo tikrai nemalonu, ypač, kai paliečia šeimą“, – sakė M. Navickienė.

Ministrė sakė laišką perpasakojusi labai cenzūruotai. Iš tiesų grasinimai nužudyti ją ir vaikus skambėjo daug bjauriau.

„Turbūt reikėtų vertinti ir žmogaus būklę, ir situaciją, kokioje jis rašė tokio turinio laišką“, – tikino M. Navickienė.

Yra, kam grasinimai yra kasdienybė. Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė sakė, kad įžeidimai, grasinimai siunčiami socialiniais tinklais, elektroniniu paštu, būna net telefonu.

„Kai esi liberalių pažiūrų, tai kaip ir prie to pripratęs esi, kad tau pasako, kas tu esi, ir kur tau eiti, ir ką su tavimi reikia padaryti“, – tvirtino A. Armonaitė.

Ji sakė grasinimų bandanti nesureikšminti. Priima tai kaip buvimo politiku kainą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Aišku ir akivaizdu, kad dirba Briuseliui ir farmacijos mafijai.

Tei.

Tei. portretas
Vagies kepurė dega.Taip ir čia,kartuves tai parodomoji priemonė kuria norėjo parodyti ,kad turi dirbti žmogui Seimas, vyriausybė o išdavikų kas lauke matėsi, tai Viskas. Nieko konkrečiai i vieną asmenį nukreipta nebuvo.Keista, kad taip išsigando ,vadinasi tikrai verti tos parodomosios priemonės.

Birutė

Birutė portretas
Pirmiausia tai jie mums grasina,naudoja psichine prievarta.Jiems galima viskas,žmonės jau neapsikenčia nuo jų daromo spaudimo,nuo tokios diktatūros.Veikia jų nesąmoningi sprendimai,kurie neatitinka mūsų LR Konstitucijai,bet diena iš dienos jie daro savo.Mes turime teisę pasirinkti ar mūms reikalinga ta vakcina ar ne,ir turime teisę apginti savo vaikus.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių