Dėl S. Šedbaro kelionių tarnybiniu transportu kreipėsi į etikos sargus

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją bei Seimo valdybą dėl jos pavaduotojo konservatoriaus Stasio Šedbaro kelionių tarnybiniu transportu.

„Valstiečių“ frakcijos pranešime teigiama, kad S. Šedbaras savo kaip Seimo nario kelionėms sunaudojo beveik visą Teisės ir teisėtvarkos komitetui metams skirtą tarnybinio transporto ridos limitą, apie 10 tūkst. kilometrų.

Su TTK pirmininkės pavaduotoju S. Šedbaru BNS susisiekti telefonu kol kas nepavyko.

Kreipimesi į etikos sargus „valstiečiai“ nurodo, kad pavaduotojo kelionės buvo skirtos ne komiteto veiklai pristatyti, o „asmeninei savireklamai, S. Šedbaro, kaip Seimo nario, asmeniniams susitikimams su rinkėjais“.

Frakcija kelia klausimą, ar komitetui skirtas lėšas „galima naudoti tokioms grynai asmeninio pobūdžio kelionėms, juo labiau, kad Seimo narys tokiu atveju gali naudoti jam asmeniškai arba jo frakcijai skirtą ridos limitą“.

Seimo valdybos prašoma Seimo vidiniuose teisės aktuose apibrėžti būdus, kaip Seimo narys turi atsiskaityti už komiteto veiklai skirtų lėšų, transporto ridos panaudojimą, kad būtų aišku, jog jos tikrai buvo panaudotos pagal paskirtį – komiteto, o ne asmeninei Seimo nario veiklai.

Naujienų portalas lrytas.lt praėjusią savaitę skelbė, kad Seimo TTK atstovai praėjusiais metais tarnybiniu transportu nuriedėjo beveik 12 tūkst. kilometrų, gerokai daugiau nei dirbantys kituose komitetuose.

Anot portalo, paaiškėjo, kad didžiąją dalį kilometražo nuvažiavo A. Širinskienės pavaduotojas S. Šedbaras. Politikas pripažino, kad kelionės nebuvo susijusios su komiteto darbu, tačiau teigė, kad nėra aiškių taisyklių, kokioms kelionėms galima naudoti komitetui skirtą limitą, o Seimo nario veikla – plati.

„Aš nemažai važiavau po Lietuvą skaityti paskaitų, kurias pavadinau „Šimtmečio asmenybės“. Tai – paskaitos apie Joną Basanavičių, Antaną Smetoną, neturinčios nieko bendra su politika. Važiuodavome kartu su Kauno prezidentūros atstovais. Kadangi važiuodavau ne vienas, kyla atsakomybės jausmas už kitus. Nes juk kartais tekdavo grįžti ir naktį“, – lrytas.lt citavo konservatorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurate

Jurate portretas
...daug pridirbes .gobsus ir dar labai izulus.

Gyvulys

Gyvulys portretas
Seniai jį reikėjo prigriept,išnaglėjo visai!

Anonimas

Anonimas portretas
Senas veltėdis,jo darbai Lietuvai =0. Gadina tik orą seime ir pelnosi tik sau
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių