Dėl situacijos Baltarusijos pasienyje premjerė šaukia saugumo komisijos posėdį

  • Teksto dydis:

Išaugus nelegalių migrantų srautams pasienyje su Baltarusija Vyriausybėje pirmadienį rengiamas Nacionalinio saugumo komisijos posėdis, o Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai lankysis pasienyje.

Vyriausybės nacionalinio saugumo komisijos posėdį šaukia premjerė Ingrida Šimonytė.

Komisijai priklauso krašto apsaugos, ūkio, užsienio reikalų, vidaus reikalų ministrai, Valstybės saugumo departamento direktorius, prezidento Nacionalinio saugumo grupės vyriausiasis patarėjas, Antrojo operatyvinių tarnybų departamento direktorius ir Vyriausybės kancleris.

Ši komisija turi padėti Vyriausybei priimti sprendimus, užtikrinančius nacionalinį saugumą ir koordinuoti veiksmingą tarpinstitucinį bendradarbiavimą šioje srityje.

Parlamentarai savo ruožtu pirmadienį vyks į Gintaro Žagunio pasienio užkardą, pranešė Seimas.

„Nelegalios migracijos srautų iš Baltarusijos pusės spartus augimas ir matomos tendencijos kelia susirūpinimą“, – teigiama pranešime.

NSGK nariai susipažins su situacija prie valstybės sienos, diegiama vaizdo stebėjimo sistema ir kita sienos kontrolės įranga, kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnais aptars artimiausio laikotarpio veiklos užduotis ir prioritetus.

VSAT duomenimis, šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos jau bandė patekti apie pustrečio šimto neteisėtų migrantų, daugiausiai – Irako piliečių. Tai tris kartus daugiau nei per visus 2020-uosius.

Gegužės pabaigoje Baltarusijos parlamente Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Minskas pasienyje su Lietuva iki šiol stabdė „narkotikus ir migrantus“, o po tarptautinės reakcijos į priverstinį keleivinio lėktuvo nutupdymą ir naujų sankcijų įvedimo to nebedarys. „Dabar jūs patys juos valgysite ir gaudysite“, – teigė jis.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė praėjusią savaitę per NSGK posėdį sakė, kad nelegalių migrantų gabenimo iš Baltarusijos veikloje gali dalyvauti baltarusių pareigūnai. Jos teigimu, išaugęs nelegalių migrantų srautas yra sąmoninga režimo politika prieš Lietuvos valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marta

Marta portretas
Nereik būt ir politiku, čia kiekvienam buvo aišku, ko laukt ir tikėtis.Nemokat taikiai gyvent su kaimynais

Kaunietė

Kaunietė  portretas
ŠimONYTE svarbesnius darbus dirbk ir nesikišk į Baltarusijos reikalus gerai rašo žmonės tegul psichanauskaja saugo sieną su sargybiniais ,o ne didžiulius pinigus imdama iš Lietuvos biudžeto!!!!!

Proxy

Proxy portretas
Na buvo įpratę prie lengvo gyvenimo, kai Lukašenka sugraibydavo visus pabėgelius. Dabar šį darbą teks dirbt patiems. Jei trūksta pajėgumų - gali įdarbint Cichanouskają, jos apsauginius ir kitus baltarusių opozicininkus, kurie čia nieko neveikia
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių