Dėl Ž. ir J. Pinskų nedėvėtų kaukių NVSC gavo skundą

  • Teksto dydis:

Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė ir jos vyras, Seimo narys Jonas Pinskus antradienį sveikino medikus, tačiau kai kuriose paviešintose nuotraukose buvo matyti, kad politikai tiek lauke, tiek patalpų viduje nedėvėjo medicininių kaukių. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė (NVSC) teigė, kad dėl šios situacijos yra gautas skundas.

„Šiuo metu yra gautas vienas skundas – sprendžiama dėl tolimesnės eigos“, – ketvirtadienį portalui kauno.diena.lt lakoniškai teigė NVSC Vilniaus departamento Vidaus administravimo skyriaus specialistė Austina Vžesniauskaitė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė sakė, kad skundų dėl politikų elgesio ir galimų karantino reikalavimų pažeidimų nebuvo gauta. „Šiandien pastebėjus informaciją viešojoje erdvėje pareigūnai tikslinsis šio įvykio aplinkybes“, – sakė Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Už visuomenės sveikatos teisės aktų pažeidimą, kai dėl to kilo pavojus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms karantino metu, esant ekstremaliajai situacijai, fiziniams asmenims gresia 500–1500 eurų, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Antradienį virtualioje erdvėje kilus šaršalui dėl politikų elgesio, Ž. Pinskuvienė portalui kauno.diena.lt teigė atsiprašanti dėl šio poelgio. 

„Noriu atsiprašyti savo kaip merės, Seimo nario, savo šeimos vardu. Pasveikinimas turėjo vykti lauke – taip buvo suderinta su sveikatos įstaigų vadovais. Tuo metu pradėjo snigti ir žmonės buvo pirmo aukšto hole. Mes užtrukome lygiai pusantros minutės. Viskas buvo filmuojama. Ir taip, tuo metu vienu ir kitu atveju, mes buvome be kaukės, – aiškino politikė. – Seimo narys privalomai Seime buvo tikrinamas ir turi krūvą antikūnų, turi ir pažymą. Aš turiu pažymą, turiu antikūnų, esu sveika. Labai atsiprašome.“

Pašnekovė pridūrė, kad iš šio įvykio nereikėtų daryti skandalo. „Manau, kad tikrai čia nereikėtų daryti nerealaus ažiotažo, kas pastarąją valandą vyksta, – antradienį sakė merė. – Mes buvome lauke, visi laikėmės atstumų. Na, lankantis poliklinikoje, tikrai pradėjo snigti ir toks buvo direktorės sprendimas pakviesti į holą, pirmam aukšte, koridoriuje ir durys buvo atidarytos. Užtrukome lygiai pusantros minutės, suprasdami, kad tą svorį, kurį laikome rankose, Seimo narys – 7 kg tortą, tiek mes su vicemere – kalakutus, nebuvo galimybės išsitraukti tos kaukės ir užsidėti. Labai atsiprašome – įvyko negeras dalykas.“

Dažnas žmogus jau yra įpratęs nešiotis vienkartinę kaukę rankinėje ar bent kišenėje, tad ar šį įprotį yra išsiugdžiusi ir pati Ž. Pinskuvienė? „Aš tokią praktiką turiu ir dabar striukės kišenėje turėjau aš kaukę. Mes buvome ir greitojoje, ir tada kaukę užsidėjome, – merė dar kartą pridūrė. – Laikiau labai sunkų kalakutą, nebuvo kur numesti, ar ant žemės pasidėti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano empatija

Mano empatija portretas
išgaruoja,kai pamatau p.Živilę.Atsiprašau,nieko negaliu padaryti.Gyvai aš jos nematęs,bet nuotraukose man jos veidas labai atgrasus,panašus į nabašniko veidą.Arba zombio.Gal čia jai padėtų stilistas,o gal tai vidinio pasaulio atspindys,moralinis antspaudas.

Konservatoriai neatleis Pinskuvienei

Konservatoriai neatleis Pinskuvienei  portretas
Ji po didinamuoju stiklu. To turėtų niekada neužmiršti. Susirgimų skaičiaus paviešinimo jai konservatoriai neatleis. Ji ne Lansbergis.

Įdomu

Įdomu portretas
Kuom geresnis p.V .Landsbergis irgi vaikšto be kaukių , skundų negauna.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių