Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė dalyvaus naujojo Gruzijos prezidento inauguracijoje

2013-11-17 07:54
A. Ufarto /BFL nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį dalyvaus naujai išrinkto Gruzijos prezidento Georgijaus Margvelašvilio inauguracijos iškilmėse.

Vizito metu taip pat įvyks dvišalis prezidentų susitikimas, kuriame bus aptariama Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės politika ir pasirengimas Vilniaus viršūnių susitikimui.

Pasak prezidentės, Gruzijai ir šiuo metu ES Tarybai pirmininkaujančiai Lietuvai tai ypač svarbus metas, nes Vilniuje paaiškės, kokia kryptimi toliau vystysis ES santykiai su Rytų partnerystės šalimis.

"Vilniuje laukia lemiami sprendimai. Gruzijos ir kitų Rytų partnerių apsisprendimas eiti europiniu keliu ne tik paskatins šių šalių pažangą bei gerovę, bet ir turės strateginę reikšmę visos ES saugumui. Labai svarbu, kad Gruzijai užtektų politinės valios sėkmingai įgyvendinti prisiimtus įsipareigojimus ir mes kartu galėtume kurti Europos ateitį", - pranešime spaudai teigė prezidentė.

Lapkričio 28-29 dienomis Vilniuje įvyksiančiame aukščiausio lygio susitikime, kuriame dalyvaus ES šalių ir Rytų partnerių lyderiai, tikimasi parafuoti ES ir Gruzijos asociacijos sutartį bei laisvosios prekybos susitarimą.

Vilniaus viršūnių susitikimas bus vienas pagrindinių ir didžiausių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų