Pereiti į pagrindinį turinį

Dienos deimančiukai – iš L. Graužinienės lūpų: ūkininką aplankau kiekvieną naktį

2013-10-03 12:36
BNS inf.

"Esu išdidi, bet ne arogantiška, esu ori, bet ne "onorava", esu mylinti ir mylima, kartais moteriškai paslaptinga, net ir didžiausiame negatyve stengiuosi rasti pozityvo grūdą", - sakė Loreta Graužinienė.

V. Skaraičio / BFL nuotr.

"Aš negaliu perimti to, ką turi vyras", – į klausimą, kurio buvusio parlamento vadovo, Česlovo Juršėno ar Irenos Degutienės, vadovavimo stilių perimtų, šiandien atsakė "darbietė" Loreta Graužinienė. Be liberalo Eugenijaus Gentvilo, į Seimo vadovus iškelta ir jos kandidatūra.

Savo pasisakymą Seime šiandien ji pavadino "svarbiausia kalba gyvenime", ją politikė teigė rengusi per naktį ir apsilankiusi namų bibliotekoje, kur skaitė savo mėgstamiausią kūrinį - rašytojo Ernesto Hemingvėjaus apysaką "Senis ir jūra".

"Kandidatuodama į svarbiausią postą valstybėje, manau, kad privalau šiek tiek atskleisti ir savo vidinį pasaulį, kurio galbūt kasdien ir nepamatote. Esu išdidi, bet ne arogantiška, esu ori, bet ne "onorava", kaip sako aukštaičiai, esu šeimos žmogus, esu mylinti ir mylima, kartais moteriškai paslaptinga, net ir didžiausiame negatyve stengiuosi rasti pozityvo grūdą", - sakė kandidatė ir pabrėžė savo kalboje apgalvojusi kiekvieną žodį ir jo reikšmę.

"Ūkininką aplankau kiekvieną dieną ir kiekvieną naktį, nes mano vyras turi ūkininko pažymėjimą. O jeigu kalbant rimtai, tikrai nenoriu išskirti vienos grupės žemdirbių, nes manau, kad valstybėje visi žmonės svarbūs ir kiekviena profesija yra svarbi, ir kiekviena verslo rūšis yra svarbi tuo, kad kiekvienas uždirbtas litas atneša kitą litą į mūsų biudžetą, kurį mes čia, Seime, galime perskirstyti. Gerbiu žemdirbius, myliu savo vyrą, bet negaliu išskirti kaip prioriteto vienos ūkio šakos", - sakė "darbiečių" kandidatė į Seimo pirmininkes, kolegos paklausta, ar rastų laiko bent kartą per mėnesį aplankyti žemdirbius, ūkininkus, kad pakeltų jų reikšmę visuomenėje.

Klausiama dėl savo vaidmens Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos byloje, ji sakė, jog prieš metus jai kandidatuojant į ministrus Specialiųjų tyrimų tarnyba pateikė pažymą, kurioje ji buvo įvertinta teigiamai.

"Per tą laikotarpį, ranką prie širdies pridėjus, galiu pasakyti, nenusižengiau nei vienam Lietuvos žmogui, Seimui, nei asmeniniam vyrui", - sakė L.Graužinienė.

Plačiau apie kandidatus į Seimo vadovus skaitykite čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų