A. Dulkys apie pasitraukimą iš pareigų: nesvarsčiau ir neplanavau

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako nesvarstęs ir neplanavęs trauktis iš pareigų po to, kai sulaukė kritikos dėl skiepijimo tempų bei ministerijos pirktos laidos.

„Ne, nesvarsčiau ir neplanavau“, – pirmadienį žurnalistams teigė ministras.

Buvęs premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį teigė, kad ministerijos sprendimas pirkti „Kitokių pasikalbėjimų“ laidą su ministro patarėju „pamynė politinę etiką ir atsakomybę, dėl kurių anksčiau principingai pasisakydavo ir prezidentas“.

„Tai dar vienas įvykis, patvirtinantis, kad sveikatos apsaugos ministras taip ir netapo politiku, suvokiančiu savo politinę atsakomybę, galiausiai – tiek jis pats, tiek jo vadovaujama ministerija neturi efektyvaus pandemijos valdymo plano“, – feisbuke rašė Seimo opozicijos atstovas.

Jis pridūrė, kad už „tokius finansinius sprendimus“ atsakomybė „tiesiogiai krenta sveikatos apsaugos ministrui“.

Tuo metu A. Dulkys, paklaustas, kaip vertina tokius S. Skvernelio siūlymus, sakė manantis, kad jo atsakomybę turėtų vertinti tie, kurie „patys supranta, kas yra atsakomybė“.

„Man yra svarbiau, kad mano atsakomybę vertintų tie žmonės, kurie patys supranta, kas yra atsakomybė, tiek galėčiau pasakyti“, – kalbėjo A. Dulkys.

Praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerija sulaukė kritikos paaiškėjus, jog ruošėsi sumokėti prodiuseriams už laidą „Kitokie pasikalbėjimai“, kurioje dalyvavo ministro visuomeninis patarėjas, chirurgas Edgaras Kulikauskas, žinomas Ciniško chirurgo slapyvardžiu.

Pats pašnekovas teigė apie sandorį nežinojęs, tai patvirtino ir laidos rengėjai.

Kilus skandalui, „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjai ir ministerija pranešė, jog už laidą mokama nebus. Su mokesčiais ji turėjo kainuoti 12 tūkst. eurų.

Pirmadienį ministerija pranešė, kad iš pareigų pasitraukė ministro patarėja komunikacijai Aistė Šuksta, kuri teigė apgailestaujanti, jog jos sprendimai sukėlė neigiamas reakcijas visuomenėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas bevadovautų jums vistiek bus negerai

Kas bevadovautų jums vistiek bus negerai portretas
Ministras A. Dulkys dirba gerai. Tik jam trukdoma visais įmanomais būdais. Daugiausia nrgražiais. O jūs, jei ministras būtų gydytojas, ar kitaip elgtumėtės? Garantuoju, ne. Juk dabar medikai, daugybė medikų aiškina apie būtinybę skiepytis, nešioti kaukes. O ką jūs darote? Ar įsiklausote?

X

X portretas
Išvis kaip toks kvailys vadovauja medisinai nesurantama

Rado

Rado  portretas
Kvailį, palikti piniginga vietą.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių