A. Dulkys apie priedų dėl karantino mokėjimą medikams: esu labai nemaloniai nustebęs

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys neigia opozicinių frakcijų parlamentarų išsakomas mintis, kad Vyriausybė neįvedinėja karantino, taip siekdama nemokėti priedų gydymo įstaigų darbuotojams už darbą su COVID-19 užsikrėtusiais ligoniais. Sveikatos apsaugos ministras stebėjosi, kodėl kai kurie politikai tokiu sudėtingu valstybei metu skleidžia neteisingą informaciją.

Tokią mintį ketvirtadienį išsakė opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos parlamentaras Aurelijus Veryga bei ministrui Seimo posėdžio metu klausimą uždavęs Socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnas Algirdas Sysas.

„Prieš metus, kai buvo mažiau susirgimų atvejų kovidu ir netgi ligoninėse buvo mažiau (pacientų – ELTA), jau tada medikams ir slaugytojams, dirbantiems su COVID ligoniais, buvo mokami priedai. Dabar lygis didesnis. Mano klausimas: ar bus galvojama mokėti priedus už darbą su COVID ligoniais, ar mes jau pasiekėme tokį kovos su šita liga lygį, kai tai tampa kasdienybė, kaip gripas“, – Vyriausybės valandos metu Seime sveikatos apsaugos ministro klausė A. Sysas.

„Esu labai nemaloniai nustebęs šiandien paleistomis abejonėmis ir neteisinga informacija, kad neva dėl to, jog Vyriausybė neskelbia karantino, darbuotojai netenka COVID priedo“, – į klausimą reagavo A. Dulkys.

Ministras patikslino, kad vienintelis skirtumas įvedus karantiną būtų tai, kad priedai medikams būtų mokami ne iš valstybės biudžeto, o iš Privalomo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšų.

„Noriu paneigti ir priminti, kad, kai yra karantinas, priedai mokami iš PSDF, kai yra ekstremali situacija, – iš valstybės biudžeto. Ši Vyriausybė tai yra numačiusi ir niekada nebuvo sustojęs šių priedų mokėjimas, kiekvieną mėnesį yra pagal visas tvarkas sumokama“, – aiškino jis.

Ministras akcentavo, kad politikams nederėtų skleisti neteisingos informacijos.

„Noriu viešai paskelbti, kad šitokiu sunkiu metu aš nežinau, kodėl yra tyčia į eterį skleidžiamos abejonės. Mano komandos telefonai šiandien kaista nuo medikų organizacijų, dėl to, kad kažkas nutraukė mokėti priedus. Tai tiesiog visus labai kviečiu atsakingai elgtis su šia informacija“, – tvirtino A. Dulkys.

Į socialdemokrato klausimą trumpai sureagavo ir premjerė Ingrida Šimonytė. Ji akcentavo, kad praėjusiais metais tokiu laikmečiu apskritai nebuvo įvestas karantino režimas.

„Aš noriu priminti, kad pernai šiuo metu karantino nebuvo. Karantinas buvo paskelbtas lapkričio mėnesį. O dėl priedų tai yra kišenės klausimas, ne priedo skyrimo klausimas“, – sveikatos apsaugos ministro atsakymą papildė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga ketvirtadienį pareiškė, jog šalyje reikia įvesti karantiną, kadangi šis teisinis režimas yra reikalingas norint medikams atlyginti už papildomą darbą pandemijos metu. Seimo narys svarsto, kad bandymas išvengti karantino gali būti susijęs su Vyriausybės bandymu taupyti lėšas medikų sąskaita.

„Su karantinu yra susijusios išmokos medikams už kovidinį darbą. Tai gali būti, kad tokiu būdu Vyriausybė siekia dabar jau taupyti lėšas ir medikams nebemokėti už papildomą darbą“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KUL ligoninėje dirbantys medikai jau tris mėnesius negauma priedų.. Visi tyli ir niekas nežino, kur tie priedai. Darbo begalo daug, personalo mažai. Kaista, kad jūs nustebęs ponas. Gal mes KuL ligoninėje esam kažkokie išskirtiniai, kad nenusipelnemė priedų, kai visi aplinkui juos gauna..

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kaip galima mokėti iš privalomo sveikatos draudimo O už tęstus kad momkėtu darbdavys ar darbuotojas Darbuotojas susimoka kiekviena mėnesį mokesčius. Lietuvoje pas gydytojus neimanoma prieiti o jienori priedų jau algą gauna sėdėdami Tel.rageliai nukelti ir neimanoma prisiskambinti

Pil.

Pil. portretas
Tai gal ligoninėse dirbantiems su kovido ligoniais priedas prie atlyginimo reikalingas o poliklinikose dirbantiems ne.Nes poliklinikos tuščios ir patekti pas šeimos gydytojus ar kitus medikus yra neįmanoma.Tada kodėl jie turi gauti priedus, ,labai Įdomu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių