A. Dulkys: NVSC vadovui pasiūlau pačiam pasitraukti iš pareigų

Su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktoriumi Robertu Petraičiu penktadienį susitikęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys paragino jį trauktis iš pareigų.

„Asmeniškai matau didelių problemų ir šiandien gerbiamam Petraičiui pasiūliau, kad, mano nuomone, geriausias variantas būtų jam pačiam pasitraukti iš einamų pareigų“, – žurnalistams penktadienį sakė A. Dulkys.

„Buvau paprašytas duoti laiko pagalvoti, tai mes sutarėme, kad to atsakymo aš lauksiu iki pirmadienio ryto“, – pridūrė jis.

Ministras sakė savo sprendimą gerai apgalvojęs.

„Aš labai gerai apgalvojau ir šiandien akcentuoju, kad visa organizacijos istorija, ypač krizės metu, yra kupina pačių įvairiausių vidinių istorijų, situacijų, bet manau, kad šiuo metu mes jau pasiekėme tokį mastą, kad jau tiesiog reikia „perkirsti Gordijaus mazgą“. Čia jau yra lyderių ir vadovų atsakomybė esant tokioms situacijoms vertinti tai ir nežiūrėti į tai sausai teisiškai, sausai biurokratiškai, nes mes neturime laiko – yra krizė, mums reikia gerai veikiančių organizacijų“, – kalbėjo A. Dulkys.

Buvau paprašytas duoti laiko pagalvoti, tai mes sutarėme, kad to atsakymo aš lauksiu iki pirmadienio ryto.

Jo teigimu, jeigu R. Petraitis nesutiktų pasitraukti, jam tektų „ieškoti kito kelio“ ir imtis „labiau biurokratinių veiksmų“.

Ministras pabrėžė, kad turimi duomenys dėl R. Petraičio darbo gali būti įvertinti ir tarnybinio patikrinimo metu, tačiau konkrečių atvejų neįvardijo.

„Medžiaga rodo, kad yra tikimybė, jog buvo padaryta tam tikrų darbo klaidų, kurias reiktų įvertinti tarnybinio tyrimo komisijos metu“, – teigė ministras.

A. Dulkys sako neabejojantis R. Petraičio ne kaip vadovo, o specialisto patirtimi, todėl jis galėtų imtis ir ne vadovo pareigų.

„Aš manau, kad dabartinis vadovas galėtų rasti ir kitą vaidmenį – ar sveikatos apsaugos sistemoje, ar kitur ir tame nematyčiau jokių problemų“, – sakė jis.

NVSC atstovai BNS informavo, jog R. Petraitis situacijos kol kas nekomentuoja.

A. Dulkys praėjusį antradienį su R. Petraičiu aptarė susidariusią situaciją dėl neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu, tačiau teigė, kad NVSC vadovo atsakymai jo neįtikino, todėl paprašė juos pateikti raštu.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė sureagavo griežčiau – ji teigė, kad NVSC vadovybė turi prisiimti atsakomybę.

NVSC vadovas R. Petraitis sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad neapskaitytų mirčių yra gerokai daugiau – 1171, tačiau tikino, kad situacija susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

Pensininkė portretas
Gal pats susiprastų išeiti,o ne savo žioplumą primesti kitiems.

Ai

Ai portretas
Nemykit. Nesuprantat. Labai gerai, kad tą Petraitį nuėmė. Ten tas svolačius buvo suinteresuotas skaičių didinimu ir karantino tęsimu. Tai ko jūs norit? Sėdėt amžinam karantine ir vykdyt reikalavimus, kol išvis jokių teisių ir laisvių nebeliks.

Kažin

Kažin portretas
kaip suprasti prikibusių prie NVSC vadovo pasisakymus, kad NVSC dirba gerai, o vadovas blogas ir kaltas(kodėl kaltas argumentuotai neaiškinant). Ko gero valdantieji turi labai "nusipelniusį" savo statytinį.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių