Per dvi dienas Seimo nario rinkimuose Raseinių-Kėdainių apygardoje balsavo 451 rinkėjas

  • Teksto dydis:

Per dvi balsavimo dienas, renkant Seimo narį Raseinių – Kėdainių apygardoje, balsavo 451 rinkėjas, trečiadienį pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Tai sudaro 1,42 procento nuo bendro visų Raseinių–Kėdainių rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

VRK duomenys rodo, kad iš anksto aktyviausiai balsuoti rinkosi Stonų (93), Pramonės (84) ir Centro (79) rinkimų apylinkių rinkėjai.

Rugpjūčio 30 dieną taip buvo organizuojamas ir balsavimas specialiuosiuose punktuose. Rinkimų komisijų nariai sudarė galimybę balsuoti rinkėjams, esantiems Raseinių – Kėdainių apygardos teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros įstaigose, globos namuose, bausmių atlikimo vietose.

Balsuoti iš anksto renkant Seimo narį Raseinių – Kėdainių rinkimų apygardoje dar bus galima ir rugpjūčio 31 dieną, ketvirtadienį.

Rinkėjai laukiami Raseinių rajono savivaldybės pastate (V. Kudirkos g. 5, Raseiniai) ir Kėdainių rajono savivaldybės pastate (J. Basanavičiaus g. 36, Kėdainiai) nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Penktadienį ir šeštadienį rinkimų komisijų nariai vyks į rinkėjų namus, kur balsuos tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Sekmadienis – pagrindinė Seimo nario rinkimų vienmandatėje Raseinių – Kėdainių apygardoje diena, kai rinkėjai bus kviečiami balsuoti į savo rinkimų apylinkes nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Rinkimų apylinkių sąrašas.

Pirmalaikiai rinkimai Raseinių-Kėdainių apygardoje rengiami po to, kai čia išrinktas Arvydas Nekrošius atsisakė parlamentaro mandato, kad galėtų eiti mero pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių