E. Gentvilas įvardijo, kokiu atveju liberalai svarstytų galimybę formuoti koaliciją su LSDP

  • Teksto dydis:

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas neatmeta, kad jo atstovaujama politinė jėga galėtų būti centro kairės koalicijoje su socialdemokratais. Tačiau parlamentaras pažymi, kad tokiu atveju liberalai keltų labai aiškius reikalavimus dėl mokestinės politikos, savivaldos klausimų.

„Kokiu atveju mes eitume į centro kairės Vyriausybę? Vienu atveju – jeigu fašistuojančios partijos yra alternatyva ten eiti ir mes nenorime jų leisti. Tai gerai, gerbiami kairieji, tada mes sutiktumėme“, – pirmadienį naujienų agentūros ELTA ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) organizuotoje spaudos konferencijoje kalbėjo E. Gentvilas.

„Bet su labai aiškiais reikalavimais. Jeigu mes esame ta trūkstama dėlionės dalis jums, didžiai gerbiami kairieji, tai mes sutinkame tik su tam tikromis sąlygomis. Nėra tų sąlygų – apsispręskite: arba einate su Žemaitaičiu, arba pirmalaikiai Seimo rinkimai“, – tęsė jis.

Klausiamas, kokias sąlygas liberalai keltų Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP), E. Gentvilas įvardijo du klausimus – mokesčių politika ir savivaldos padėtį.

„Mokestiniai dalykai būtų pirmaeiliai, siekiant tą liberalų identitetą įtvirtinti. Kitas dalykas – savivalda, savivaldumas. Mes esame su socialdemokratais, su Juozu Oleku dar anoje kadencijoje, kai jis nebuvo Europos Parlamente, parengę projektą dėl finansinių atskaitymų didinimo savivaldybėms. Tada buvome opozicijoje, bet radome bendrą kalbą – tam visada pritardavo Mindaugas Sinkevičius, buvęs Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas“, – dėstė Seimo liberalų seniūnas.

„Tai, manau, tai kertiniai dalykai“, – apibendrino jis.

Anksčiau Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen yra patikinusi, kad jos vedamai politinei jėgai nėra pakeliui su populistais ar „po antisemitizmo vėliava susibūrusiais radikalais“. Seimo pirmininkės teigimu, liberalai mato galimybes dirbti tik su provakarietiškais partneriais.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klumpė

Klumpė portretas
Laikas būtų jau darbo ieškotis. Pakaks dykaduoniauti…

Nulis

Nulis portretas
Tokio Dauno kaip tavo sūnus visa nepriklausomybė nemate

Reziume

Reziume portretas
Senis labai aršiai kovojo už kgb užslaptinima.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių