E. Gentvilas: reikia išsiaiškinti, kas meta milžinišką šešėlį ant VSD

  • Teksto dydis:

Opozicinio Liberalų sąjūdžio vienas vadovų Eugenijus Gentvilas teigia, jog Seimas turėtų atlikti parlamentinį dėl situacijos Valstybės saugumo departamente (VSD).

„Kokias versijas dėliosime, atmesime, priimsime, tai šitos situacijos taip negalima palikti. Yra užmestas milžiniškas šešėlis ant svarbios valstybinės institucijos ir jei norime baigti su visom versijom, pseudoversijom (...), reikalingas atlikti tyrimas: ar apskritai buvo kažkoks užsakymas, ar čia yra išpuolis prieš Valstybės saugumo departamentą, kas taip pat turi būti išaiškinta“, – Žinių radijui penktadienį sakė E. Gentvilas.

Anot parlamentaro, tik atsakius į visus klausimus, būtų užkirstas kelias spekuliacijoms ir VSD reputacijos menkinimui.

„Įsivaizduokime, jei tai yra išpuolis prieš VSD, tuo pačiu ir prieš Lietuvą, tai turime išsiaiškinti, negalime šitaip palikti. Jei faktai tokie, kad Saugumas vykdo politikų užsakymus, tai mes taip pat turime nekišti galvų į vandenį, o išsiaiškinti ir išsivalyti“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Šią savaitę buvo paskelbta, jog aukšto rango žvalgybos pareigūnas yra informavęs tuometinį Seimo NSGK pirmininką Vytautą Baką, kad VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką.

Pranešėjas teigė manantis, kad šiais veiksmais žvalgybos vadovai galėjo pažeisti teisėtumo ir politinio neutralumo principus. V. Bako vertinimu, pateikti duomenys rodo, kad VSD galėjo kištis į politinius procesus.

Įsivaizduokime, jei tai yra išpuolis prieš VSD, tuo pačiu ir prieš Lietuvą, tai turime išsiaiškinti, negalime šitaip palikti.

VSD teigia, kad informacijos apie minimus asmenis nerinko, griežtai laikėsi įstatymų. Žvalgybos tarnyba teigia, kad galėjo tikrinti informaciją, vykdydama pavedimą tirti galimą užsienio valstybių kišimąsi į rinkimus.

VSD direktorius Darius Jauniškis tvirtino, kad „VSD nesilaiko selektyvaus požiūrio į jokias politines jėgas ar kandidatus“.

Pasak D. Jauniškio, „VSD buvo susitikęs su įvairių pretendentų ar kandidatų aplinkomis dėl skirtingų priežasčių“. Jis sakė, kad yra pasirengęs pateikti visą informaciją Seimo komitetui.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas kitą savaitę renkasi į neeilinį posėdį svarstyti situacijos dėl VSD.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Manau .kad neliktu seselio reikia uzdegti sviesa visais klaisimais,kas liecia VSD.Gaizauskai pirmyn.

lyberastinis gentviliukas susirupino

lyberastinis  gentviliukas  susirupino   portretas
savo VSD.....seseliais , visas lietuvos politic ,,,elitas,,, sukurptas is juodu seseliu uzslaptintu 75 metams ,kaip ,kad ir ta pati VSD...

Cia mano nuomone.

Cia mano nuomone. portretas
Taip turi buti teisybe.Bet eini i politika tai turi buti skaidrus.O jei ir rinko ,tai jei esi niekuo nenusizenges tai kas cia tokio.Juk daug yra tokiu nusiteikusiu pries Lietuvos nepriklausomybe arba korumpuotu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių