E. Gentvilas: A. Širinskienės komisija nė velnio nedirba

Agnės Širinskienės komisija nė velnio nedirba, sako liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas.

Jo teigimu, „valstietės“ A. Širinskienės vadovaujama Laikinoji tyrimo komisija, nuo 2018 m. gegužės pabaigos atliekanti tyrimą dėl galimos politinės korupcijos ir poveikio, taip ir nepradėjo vykdyti savo funkcijų, todėl, pabrėžia politikas, tik gaišina Seimo kanceliarijos darbą. Dėl to, pasak jo, nėra kito kelio, kaip tik sustabdyti laikinosios komisijos darbą.

„Aš turiu pasakyti garsiai, kad karalienė yra nuoga, Širinskienės komisija nė velnio nedirba ir nė velnio nepadarys. Terminai yra iki gegužės 1 dienos. Komisija savo pagrindinės funkcijos dar nepradėjo vykdyti per 4 mėnesius ir 1 savaitę“, - „Žinių radijui“ sakė E. Gentvilas.

Aš turiu pasakyti garsiai, kad karalienė yra nuoga, Širinskienės komisija nė velnio nedirba ir nė velnio nepadarys.

Pasak jo, Komisija negavusi medžiagos ir Valstybės saugumo departamento (VSD), be Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) jau atlikto tyrimo medžiagos, ėmėsi tirti visai pašalinius dalykus.

„Matydama, kad ši komisija negali dirbti, Širinskienė registravo dar papildomas funkcijas, kad ta komisija turi ištirti galimą politikų poveikį, t. y. Pranckiečio ir Urbšio poveikį Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai. Tai čia ir yra išsigelbėjimas“, - teigė jis.

E. Gentvilas pridūrė, kad nėra kito kelio, kaip tik panaikinti, pasak jo, be prasmės veikiančią laikinąją Seimo komisiją.

„Kuo mes čia užsiimame, mes gaišiname Seimo kanceliarijos darbą, teršiame eterį vietoje to, kad užsiimtume rimtais darbais. Mano siūlymas yra panaikinti rugsėjo 25 d. Seimo nutarimą ir išformuoti šią Komisiją. Aš nematau prasmės tai Komisijai dirbti“, - pabrėžė politikas.

Seimas 2018 m. rugsėjo pabaigoje sudarė komisiją, kuri turėtų aiškintis asmenų ar jų grupių neteisėtą įtaką.

Savo darbui Komisija siekė gauti medžiagos, kuria disponavo tyrimą dėl verslo ir interesų grupių įtakos politiniams atlikęs NSGK, tačiau prašyta informacija nebuvo suteikta. Negavusi medžiagos, laikinoji komisija tyrimo klausimus papildė dviem epizodais - galimai darytų spaudimu Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariams bei dėl pensijų fondų.

Komisijos akiratyje atsidūręs Seimo narys Povilas Urbšys kaltinimus, kad jis galėjo daryti spaudimą VTEK, ne kartą vertino kaip keršto akciją ir sąskaitų suvedinėjimą.

Savo išvadas tyrėjai turėtų pateikti iki šių metų gegužės 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gentvilai, tai pamokyk

Gentvilai, tai pamokyk portretas
kaip reikia dirbti su velniais konservatnykais ;)

kaip

kaip portretas
Paciam didziausiam aferistui,pragertu veidu uzkliuvo tiesos ieskotoja A.Sirvinskiene.Veltedis sitiek metu sedi seime, pekeite vagi Masiuli ir toliau vagiu saikai vadovauja.Baisu ,ko is galima tiketis tik naikinimo salies

Ir kaip tik ji isdriso

Ir kaip tik ji isdriso portretas
juk reikia darbsciai isnesioti MGB brendziuka, o ne raustis korupcijos liune.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių