E. Macronas: Prancūzija yra įsipareigojusi Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumui

Prancūzija yra įsipareigojusi Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumui, sako šios šalies prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas), trečiadienį Paryžiuje susitikęs su Lietuvos vadovu Gitanu Nausėda.

„Prancūzija yra labai solidari su Lietuva šiame rytiniame flange, ir aš norėčiau dar kartą patvirtinti, kad Prancūzija yra tvirtai įsipareigojusi saugumui ir stabilumui Lietuvoje ir visame Baltijos regione“, – Eliziejaus rūmuose sutikęs Lietuvos prezidentą sakė Prancūzijos vadovas.

Jis pabrėžė, jog susitikimas su G. Nausėda vyksta ruošiantis NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, kurio reikšmė yra dar didesnė tęsiantis karui Ukrainoje.

E. Macronas taip pat pabrėžė, kad jo šalis „labai prisideda prie NATO rytinio flango stiprinimo“, paminėdamas neseniai pasibaigusią šalies oro policijos misiją Baltijos šalyse, kuri vėl bus vykdoma gruodį.

Prancūzija yra tvirtai įsipareigojusi saugumui ir stabilumui Lietuvoje ir visame Baltijos regione.

Prancūzijos prezidentas taip pat teigė, jog su G. Nausėda aptars oro gynybą, taip pat – pagalbą Ukrainai.

E. Macronas kalbėjo, jog Prancūzija ėmėsi naujų pagalbos iniciatyvų, susijusių su Ukrainos aprūpinimu amunicija ir finansavimu.

„Bet to nepakanka, turime veikti dar stipriau, dar geriau, kad mūsų parama Ukrainai būtų dar tvirtesnė“, – kalbėjo Prancūzijos lyderis.

Pasak E. Macrono, svarbu pasiekti, kad Europos šalių atsakas būtų bendras, o pozicija – vieninga.

Su G. Nausėda jis taip pat žadėjo kalbėtis „apie stipresnę Europą, nepriklausomą energetiškai“, migracijos iššūkius, energetiką.

Vienas pagrindinių G. Nausėdos vizito tikslų – aptarti liepą Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo darbotvarkę.

Anksčiau G. Nausėda lankėsi Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, su šių valstybių vadovais aptarė Ukrainos, NATO rytų sparno saugumo klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pradziai

Pradziai portretas
savo piliecius apgink nuo nuodeguliu smurto! Uostuose uzpuolamus vairuotojus apsaugok,sargi tu,kiauras! "Isiparegotojas",skant...

ja ja

ja ja portretas
ir ufonautams labai svarbus lietuvos saugumas...

Memel

Memel portretas
Tas pat buS kap_huinAi...aciu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių