E. Vaitkui skirta 140 eurų bauda už LRT autorinių teisių pažeidimą

  • Teksto dydis:

Buvusiam kandidatui į prezidentus ir Lietuvos liaudies partiją į Seimą vedusiam Eduardui Vaitkui skirta bauda už nacionalinio transliuotojo autorinių teisių pažeidimą.

Baudą skyrė Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK), išnagrinėjusi LRT skundą.

Seimo rinkimams skirtas laidas rengęs visuomeninis transliuotojas nurodė, kad jos darbuotojai „YouTube“ platformoje aptiko LRT laidos, transliuotos lietuvių kalba rugsėjo 24 dieną per LRT televiziją, įrašą, kuris buvo išverstas į rusų kalbą.

Laida platformoje išsiskyrė tuo, kad vertimo metu laidos vedėjos ir visų laidos dalyvių balsai atitiko arba buvo labai panašūs į jų tikruosius balsus, tačiau jie visi laidoje kalbėjo rusiškai. Be to, laidos dalyvių kalbos turinys ne visada atitiko LRT originalios laidos lietuvių kalba turinį, nenurodyta ar kitaip įvardyta, jog tai – dirbtinio intelekto sugeneruotas bei įgarsintas vertimas, kuris galėjo klaidinti auditoriją.

LRT taip pat atkreipė dėmesį, jog šios sugeneruotos laidos rusų kalba debatų formatas iškraipytas, nutildomi oponentai, iš konteksto ištraukiamas naratyvas.

Radijo ir televizijos komisija nustatė, kad E. Vaitkus, savo „YouTube“ kanale platindamas LRT laidą bei neturėdamas tam sutikimo, pažeidė autorines teises.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
cia Vaitkus, kuris nori taikos, o ne taip kaip visi kiti istroske karo, kursto ir remia xoxolyna, tuoj atduos paskutinius triusikus, tam narkoman ui zelionkai, ta bauda irgi siuskit tiesiai zelionkai ant 1 dozes

Na \\\\\.../////

Na  \\\\\...///// portretas
kaip kitaip,nors ir truputį,bet krimstelėjo skalikai.

Edička gauna daug daugiau

Edička gauna daug daugiau portretas
140eu.kacapų fsb sumokėti vienas juokas,ne tie pinigai kad pergyvent.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių