Pereiti į pagrindinį turinį

J. Neverovičius atleido R. Cytacką, pats lieka poste

2014-07-15 14:11
BNS inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pasirašė įsakymą, kuriuo savo prašymu iš darbo atleido tos pačios partijos deleguotą viceministrę Renatą Cytacką. Tai reiškia, kad pats ministras lieka savo poste.

R.Cytacka atleista po to, kai premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, jog ji nepateisino lūkesčių, tačiau ją delegavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija norėjo, kad R.Cytacka liktų poste. Prezidentės palaikymą turintis ministras iki vakaro privalėjo atleisti viceministrę, nes kitu atveju premjeras žadėjo trečiadienį nebeteikti jo kandidatūros prezidentei.

A.Butkevičius antradienį teigė, kad J.Neverovičiaus kompetencija yra gera, tačiau jis turi pasirinkti komandą, kuri padėtų jam įgyvendinti keliamus uždavinius. Anot jo, premjerui ir pačiam J.Neverovičiui daug klausimų kelia R.Cytackos kompetencija.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė antradienį teigė, kad partija siekia, jog savo postus išlaikytų ir J.Neverovičius, ir R.Cytacka. Paklausta, kodėl R.Cytacka neatsistatydino, R.Tamašunienė teigė, jog „ji vienintelė, kuri nuskambėjo, kad nebus priimta, nors ji nieko nėra padariusi, kas nesusiję su jos veikla, ar su galima korupcija“.

Pati R.Cytacka pastaruoju metu nebendravo su žurnalistais, o antradienį BNS atsiliepusi telefonu pareiškė posėdžiaujanti ir negalinti kalbėti. 

R.Cytacka yra vienintelė viceministrė, nepaklususi valdančiųjų susitarimui ir iki praėjusio penktadienio neatsistatydinusi.

A.Butkevičius ne kartą priekaištavo J.Neverovičiui dėl R. Cytackos elgesio - ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

Atsinaujinančių energijos išteklių plėtros ir šilumos ūkio plėtros bei energijos išteklių vartojimo efektyvumo didinimo politikos įgyvendinimo klausimus kuravusi R.Cytacka darbą Energetikos ministerijoje pradėjo 2012 metų gruodžio pabaigoje.

Iki praėjusio penktadienio vakaro atsistatydino visų 14-kos ministerijų viceministrai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų