Finansų ministrė apie tolesnį darbą: jokia nauja Vyriausybė nėra formuojama

Finansų ministrė Gintarė Skaistė, komentuodama jos galimybes toliau eiti pareigas, sako, kad „jokia nauja Vyriausybė nėra formuojama“.

„Gerbiu prezidento įgaliojimus, kurie yra suteikti Konstitucijos. Matyt, jis pasinaudos įgaliojimais, kai ateis laikas, bet šiuo metu jokia nauja Vyriausybė, mano žiniom, nėra formuojama“, – trečiadienį žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė G. Skaistė.

Jos buvo klausiama, kaip mato savo galimybes eiti ministrės pareigas, kai prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau kalbėjo jos naujame Ministrų kabinete nematantis, jei Vyriausybė bus formuojama iš naujo. Jis yra sakęs, kad pasitraukti Kauno taryboje dirbusiems ministrams, negalintiems pateisinti savo buvusių išlaidų, būtų geriausias sprendimas.

G. Nausėda antradienį paragino premjerę Ingridą Šimonytę ir pačią Vyriausybę iki NATO Vilniaus viršūnių susitikimo apsispręsti dėl tolesnių savo žingsnių, kai kurių Ministrų kabineto narių atsakomybės Seime žlugus iniciatyvai dėl pirmalaikių rinkimų bei premjerei pareiškus, kad dėl jos atsistatydinimo turi nuspręsti konservatorių prezidiumas.

Aš nesuprantu, kuo dantų pastos tūbelė susijusi su Vyriausybės egzistavimu, bet turbūt prezidento valia matyti tas sąsajas.

Paklaustas apie premjerės pasikeitusią poziciją, prezidentas tvirtino: „Jūs manote, kad įmanoma dantų pastą sustumti atgal į tūbelę? Pabandykite, tikrai vargu bau ar pavyks“.

„Aš nesuprantu, kuo dantų pastos tūbelė susijusi su Vyriausybės egzistavimu, bet turbūt prezidento valia matyti tas sąsajas“, – į prezidento komentarą sureagavo G. Skaistė.

Seimas antradienį jau per pirmą balsavimą atmetė siūlymą rugsėjo 10 dieną rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Nutarimo projektą inicijavo Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), argumentuodami būtinybe perkrauti politinę sistemą.

Po Seimo sprendimo I. Šimonytė kalbėjo, jog anksčiau pasisakydama, kad atsistatydins Seime atmetus pirmalaikius rinkimus, leido sau „šiek tiek per daug“ ir sprendimą priims partijos prezidiumas.

Iki šiol premjerė ne kartą akcentavo, kad pirmalaikių rinkimų idėjai nesulaukus palaikymo, planuoja atsistatydinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kol sena kumele eis vaga NIEKO GERO NEBUS !! reikia KALASO !!!!!!

Zebras

Zebras portretas
Ot gyvenimėlis už šimės nugaros.

:)))

:))) portretas
kam ta nauja, kad gerai vagia ir sena,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių