G. Kirkilas: Astravo AE tikslas ir buvo supriešinti Baltijos valstybes

Lietuvos tikslas turėtų būti neleisti Baltijos valstybėms susipykti, teigia „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas, komentuodamas išsiskyrusias kaimyninių šalių pozicijas dėl prekybos elektra su Baltarusija, kai pradės veikti pastatyta Astravo atominė elektrinė. Politikas neatmeta tikimybės, kad siekis suskaldyti Baltijos valstybes ir buvo vienas iš šio objekto Lietuvos pašonėje atsiradimo tikslų.

„Šis klausimas gerokai suskaldė Baltijos valstybes. Manau, kad iš dalies tam ši atominė elektrinė ir buvo statoma – neabejotinai. Bet, aš manau, kad mūsų tikslas yra neleisti Baltijos valstybėms suskilti dėl kokių nors priežasčių“, – „Žinių radijui“ teigė G. Kirkilas, išreikšdamas nuomonę, kad Lietuvoje priimami sprendimai šiuo klausimu kaip tik ir skirti stabilizuoti santykius tarp trijų valstybių.

„Mes nebūname visada labai vieningi, yra sudėtingų sprendimų, bet šiuo atveju Lietuva, teikdama savo rezoliucijos projektus, ir stengiasi išlaikyti trijų Baltijos valstybių vienybę, kuri yra būtina ne tik kovojant su Astravo AE galimomis grėsmėmis, bet ir po to, mums visiems kartu prisijungiant prie europinių tinklų. Susipykti galima labai greitai“, – kalbėjo G. Kirkilas, pabrėždamas, kad valstybės politikai turi surasti bendrus sprendimus.

„Kai kuriais aspektais mūsų interesai yra gana skirtingi. Bet politikai tam ir yra, kad surastų bendrus sprendimus“, – pridūrė jis.

ELTA primena, konservatorių ir Sąjūdžio prieš Astravo AE pasipiktinimą sukėlė Energetikos ministerijoje parengtas Baltijos šalių susitarimo projektas, dėl Astrave pagamintos elektros energijos patekimo į Baltijos valstybių rinkas, neįpareigojantis Latvijos ir Estijos nepirkti elektros iš Baltarusijos.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybės tikslas yra užkirsti kelią Astravo atominės elektrinės pagamintai elektros energijai patekti į Lietuvos rinką. Savo ruožtu konservatoriai teigia, kad susitarimas atvertų kelią Astravo atominės elektrinės elektros prekybai Baltijos šalyse bei grubiai pažeistų šiuo metu Lietuvoje galiojančius „anti-astravinius“ įstatymus.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai kartu su Sąjūdžiu prieš Astravo AE surengė piketą prie Latvijos ambasados Vilniuje. Parlamentarai ne tik ragino Latvijos parlamentą paremti bendrą Baltijos šalių siekį nepirkti elektros iš Astravo atominės elektrinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikas

Laikas portretas
Mest rūkyti tam veikėjui Smegenys praruko!

erke

erke portretas
norit pigesnes elektros?! jus isprotejot...o kaip isgyvens simtai perpardavinetoju?turim gi pigias dujas rusiskas

TAI NESIPRIEŠINKIT

TAI NESIPRIEŠINKIT portretas
jeigu tikslas žinomas ,tai lengva jo nepateisinti .Nesipriešinti su kaimynais ,o pirkti reikia pagal rinkos dėsnius ,kur pigiau ,ir paprasčiau .Man vienodai šviečia ir baltarusių ir latvių ir švedų elektra.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių