G. Landsbergio iniciatyvoje įžvelgė galimą prieštaravimą Konstitucijai

Seimo opozicijos lyderiui konservatoriui Gabrieliui Landsbergiui ketvirtadienį nepavyko pateikti parlamentui Statuto pataisų, siūlančių valstybėje paskelbus nepaprastąją padėtį, valstybės lygio ekstremaliąją situaciją, karantiną visoje Lietuvos teritorijoje, laikinai sustabdyti  lėšų skyrimą  reprezentacijos išlaidoms ir išlaidoms, susijusioms su parlamentine veikla.

Šis projektas sulaukė neigiamos Seimo kanceliarijos Teisės departamento išvados.

„Išlaidos, susijusios su Seimo nario parlamentine veikla, kurios yra atlyginamos iš valstybės biudžeto, Seimo kadencijos metu gali būti mažinamos, tačiau tai darant neturi būti paneigiama svarbi konstitucinė Seimo nario veiklos garantija – teisė gauti išlaidų, susijusių su jo parlamentine veikla, atlyginimą (Konstitucinio Teismo 2009 m. sausio 15 d. sprendimas). Vadinasi, pagal konstitucinę doktriną išlaidų, susijusių su parlamentine veikla, atlyginimo dydis gali būti mažinamas, tuo tarpu projektu siūloma paskelbus nepaprastąją padėtį, valstybės lygio ekstremaliąją situaciją, karantiną visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje šio atlyginimo apskritai nemokėti (sustabdyti skyrimą, kaip formuluojama projekte). Toks siūlymas, mūsų nuomone, prieštarauja Konstitucijos 60 straipsnio trečiajai daliai, konstitucinei doktrinai“, – sakoma Seimo teisininkų išvadoje.

Siūloma statuto pataisa turės sulaukti ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto nuomonės.

Kreipdamasis į komiteto pirmininkę Agnę Širinskienę, G. Landsbergis siūlė komitetui nedelsiant susirinkti į posėdį ir apsvarstyti šį klausimą.

Opozicijos lyderio nuomone, tokio solidaraus sprendimo šiuo metu labai reikia.

Projektas teikiamas, siekiant solidarizuotis su visuomene bei taupyti valstybės biudžeto lėšas, skirtas ekstremaliosios situacijos valdymui.

Šiuo metu Seimo statute nenumatyta galimybė, susiklosčius ypatingoms aplinkybėms, tokioms kaip nepaprastoji padėtis, valstybės lygio ekstremalioji situacija ir karantinas, laikinai sustabdyti lėšų, skirtų reprezentacijos išlaidoms ir išlaidoms, susijusioms su parlamentine veikla, apmokėti, skyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Didžiausią grėsmę Lietuvai kelia 'konservai' ir... KT.

vištos walmora\\\\\\///////

vištos walmora\\\\\\/////// portretas
Kas už tai,kad už organizuotą valstybinį perversmą,skleidžiamą paniką ir sabotažą,gabrius būtų patrauktas atsakomybėn,pal galiojančius LR įstatymus.

Pillietis

Pillietis portretas
Visi virusai yra encefalopatiški, t.y. nugalėję pradinius barjerus infekcijos vartuose viremijos būdu pasiekia smegenis. Taigi, sunkiausios virusų invazijos komplikacijos yra encefalitai. Gal galima įtarti kiniečius, kad juose kilusią SARS-CoV-2 dabar jau pandemiją sukeliantys virusai pavojingiausi ne tiek dėl plaučių uždegimo, kiek dėl smegenų pakenkimo. O tai gali paliesti ne tik eilinius nugyvenusius mirtinguosius, bet ir nemarius seimanarius. Su visom politinėm pasekmėm. Yra ir kita išeitis: viruso ilgalaikė persistencija smegenyse ir/ar kitur jau oficialiai pasibaigus pandemijai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių