G. Landsbergis: abejones dėl pirmosios ponios skiepo būtina išsklaidyti

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad būtų apmaudu, jei valstybėje toks svarbus žmogus kaip pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė nepasinaudotų proga ir pasiskiepydama nuo COVID-19 savo pavyzdžiu sekti neparagintų rizikos grupėse esančių vis dar nepasiskiepijusių asmenų.

Konservatorių lyderis pripažįsta, kad viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija, kad D. Nausėdienė iki šiol dar nepasiskiepijo, visuomenėje gali sukurti dvejones, kurias, pažymi jis, būtina išsklaidyti.

„Aš manau, kad ji yra svarbus žmogus valstybėje, su kuriuo, gali būti, tapatinasi daug Lietuvos žmonių ir būtent tokių, kuriems potencialiai gali būti labai svarbi ši žinia. Ir net neaiški dvejonė ar stabtelėjimas gali siųsti keistą signalą... Aš manau, kad tą dvejonę reikia išsklaidyti“, – interviu Eltai sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, pirmosios ponios pasiskiepijimas ir aiški pozicija vakcinų atžvilgiu gali būti labai svarbi kalbant apie vyriausius Lietuvos gyventojus, kurie vis dar nesivakcinavo. Ministras pažymi, kad būtent juos pasiekti ir paraginti skiepytis yra sudėtingiausia.

Ši žinia yra nepaprastai svarbi ir būtų labai apmaudu, jei ta proga nebūtų išnaudota ar net būtų panaudota priešingai.

„Šiuo klausimu yra labai svarbi lyderystė. Ir, manau, kad čia yra tai, ko reikia valstybei (...). Ši žinia yra nepaprastai svarbi ir būtų labai apmaudu, jei ta proga nebūtų išnaudota ar net būtų panaudota priešingai“, – teigė G. Landsbergis.

Tai, kad pirmoji šalies ponia vis dar nepasiskiepijo, šią savaitę rašė portalas delfi.lt. Kaip skelbė portalas, Prezidentūra jį informavo, kad 56-erių metų G. Nausėdos žmona skiepysis netrukus. Taip pat pažymėjo, kad D. Nausėdienė pasitiki visomis ES ir Lietuvoje registruotomis vakcinomis nuo COVID-19.

 Prezidentas pasiskiepijo kovo mėnesį „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prasmirdęs aferistas,vagis... Neturi nei veidrodžio, nei muilo ir priemonių ,kad atrofytų kaip švarus žmogus. Ir dar aiškina kitiems kaip elgtis,nevykėlis..

Kis

Kis portretas
Prezidente,neleisk kiekvienam piemeniui koja atidarineti prezidenturos durys,sues su visa amunicija.Pradek mastyti apie antra kadencija,elkis pagal ranga ir busi tautos perrinktas.Si gauja nesa Lietuvai kosmara,reikia stabdyti ir tai prezidento pareiga!

Sigitas

Sigitas portretas
Ten kur konservatorius žengs--įlips-leptels, tai paprastam mirtingajam nėra kas beveikti. Nuo jų tokių sveikam protui nesuvokiamų veiksmų belieka tik iš gėdos raudonuoti. Eilinė šudmalystės pasireiškimo protrūkis. Po paraliais t.y. koks to ministerio reikalas ar pirmoji ponia to darė, ar ne darė?
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių