G. Landsbergis ambasadoriams pristatė Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis kartu su kultūros ministru Simonu Kairiu bei švietimo, mokslo ir sporto viceministre Agne Kudarauskiene Lietuvoje reziduojantiems ir Lietuvai akredituotiems ambasadoriams nuotoliniu būdu pristatė Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą 2021-2025 metų kadencijai.

Anot Užsienio reikalų ministerijos, susitikimo metu ministras pristatė Lietuvos indėlį į UNESCO veiklą, Lietuvos prioritetus bei tikslus tapus UNESCO Vykdomosios tarybos nare. Ministras pristatė Lietuvą kaip aktyvią UNESCO narę, galinčią dalintis savo patirtimi švietimo, mokslo, skaitmeninių technologijų ir inovacijų srityse, ginančią žiniasklaidos laisvę, stiprinančią medijų ir informacinį raštingumą bei saugančią kultūrinį paveldą.

„Lietuva pasirengusi aktyviai prisidėti kuriant stiprią, modernią ir atsparią globaliems iššūkiams UNESCO. Esame atviri dirbti ir išgirsti visas UNESCO valstybes nares bei pasidalinti savo teigiama patirtimi“, – sakė G. Landsbergis, pažymėdamas Lietuvos siekį bendradarbiauti, įgyvendinant UNESCO tikslus.

UNESCO – specializuota Jungtinių Tautų organizacija, siekianti skatinti bendradarbiavimą švietimo, mokslo ir kultūros srityse. UNESCO buvo įkurta 1945 metais, jos narėmis yra 193 valstyb4s bei 11 asocijuotų narių. UNESCO Vykdomoji taryba yra vienas iš trijų pagrindinių UNESCO organų. Nauji UNESCO Vykdomosios tarybos nariai bus renkami 2021 metų lapkritį Paryžiuje, UNESCO Generalinės konferencijos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių