G. Landsbergis apie savivaldos rinkimus: tai – startas dar didesnei pergalei

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis šeštadienį partijos tarybos posėdyje pasveikino merais savivaldos rinkimuose išrinktus partijos narius.

„Jūs esat įkvėpimas. Jūs esat žvilgsnis mums į ateitį. Jūs esat mums pamoka – įkvepianti pamoka ir tai yra startas dar didesnei pergalei“, – sakė G. Landsbergis.

Partijos tarybos posėdis prasidėjo gėlių įteikimu, plojimais išrinktiems merams ir padėkomis prisidėjusiems prie darbų rinkimuose.

Kovą vykusiuose savivaldos rinkimuose konservatoriai gavo 11 merų mandatų – Alytaus, Anykščių, Kaišiadorių, Kupiškio, Molėtų, Pasvalio, Radviliškio, Raseinių, Skuodo ir Šakių rajonuose bei Palangos mieste.

Pasak G. Landsbergio, būtina įvertinti partijos pasirodymą didžiuosiuose miestuose, kuriuose merų postų iškovoti nepavyko.

„Didieji miestai reikalauja atidesnio mūsų žvilgsnio. Prezidiume priėmėme sprendimą, kad kreipėmės į tris skyrius prašydami refleksijos – kas pavyko, kas nepavyko. Yra tikrai, apie ką pagalvot – kuo pasidžiaugt ir dėl ko nerimaut“, – sakė G. Landsbergis.

Tuo metu buvęs partijos pirmininkas Andrius Kubilius pareiškė, kad sudėtinga konkuruoti su merais, kurie perrenkami metų metus, taip pat negailėjo kritikos dėl vertybinių dalykų.

„Mes kartais nesugebam apčiuopti, kas žmonėms yra svarbu. Mes kalbame apie kažkokius materialinius dalykus, bet neužčiuopiame to, kas svarbu“, – partijos tarybos posėdyje teigė V. Kubilius.

„Mes turime atrasti tą lietuvišką svajonę ir ją atnešti į kiekvieno žmogaus namus“, – pridūrė jis.

Iš viso konservatoriai kovą vykusiuose savivaldos rinkimuose gavo 274 mandatus. Gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose konservatoriai kelia Seimo narės Ingridos Šimonytės kandidatūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada visa tai baigsis

Kada visa tai baigsis portretas
Tokio arogantiskumo turi sis klaikus jaunas zmogus,jo darbu nematyti tik issireiskimai tolygus senajam paslaptingajam sovietiniam veikejui.Dabar marksizmo destyti nebereikia ir juo vadovautis taip pat-taigi nesistenki kalbeti pagal jo desnius.Tauta atsimerke,kai buvo isvadinta niekine senojo marksisto.Anukas zengia tuo paciu keliu-visus kritikuoja tik pats saves nemato,koks tai mastymo skurdumas,kitu menkinimas, itarinejimas ir uzgauliuojimas.

Anonimas

Anonimas portretas
Mink Tu į ......

taip issisiepia pinda

taip  issisiepia  pinda portretas
pamacius by............y
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių