G. Landsbergis apie įvykius JAV: nedraugai kluptelėjimu pasinaudos pirmieji

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, komentuodamas kilusius neramumus Vašingtone, teigia, kad pasaulio dėmesį pritraukusia situacija JAV pirmiausia siekia pasinaudoti šalys, kurioms kyla didžiulių iššūkių dėl demokratijos.

„Rusijos pasisakymų negirdėjau, bet įvairios šalys, susiduriančios su labai dideliais demokratijos iššūkiais, tikrai skubėjo pasinaudoti šia proga. Tai yra faktas. Visada nedraugai kluptelėjimu pasinaudos pirmieji“, – Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.  

Jis pažymėjo, kad kilę neramumai keičiantis prezidentams nėra tai, kas susilpnintų Lietuvos tikėjimą JAV lyderyste ir jos skleidžiamomis demokratinėmis vertybėmis.

„Kai mes kalbame apie valstybę, kuri šimtmečius buvo statyta, (pasitikėjimą – ELTA) sudrebinti taip greitai... Tada mūsų tikėjimas būtų labai silpnas“, – pažymėjo jis.

Visgi G. Landsbergis neslėpė, kad įvykiai Vašingtone, kai Donaldo Trumpo šalininkai susirėmė su policija ir įsiveržė į Kapitolijų, jį šokiravo.

Šokiruoja, faktas. Valstybė, kuri yra demokratijos bastionas, yra dabar išbandoma.

„Šokiruoja, faktas. Valstybė, kuri yra demokratijos bastionas, yra dabar išbandoma“, – teigė politikas.  

Tačiau Lietuvos diplomatijos vadovas nebuvo linkęs dėl neramumų Vašingtone versti kaltės tik prezidentui D. Trumpui.

„Manau, kad atsakomybės galima ieškoti įvairiose pusėse, yra įvairių šios atsakomybės šaltinių ir socialinių tinklų, kurie padeda konspiracijos teorijoms lengvai plisti ir suburti bendraminčius, kurie tiki kartais sunkiai paaiškinamais dalykais ir paskatina radikaliems žingsniams“, – sakė G. Landsbergis.

Galiausiai konservatorių lyderis vylėsi, kad artimiausiomis savaitėmis aistros JAV nurims.

„Ateinančios savaitės visas šias emocijas nuramins ir šį etapą prisiminsime kaip vieną reikšmingą išbandymą. Galiausiai suprasime, kad ne tik jaunos valstybės yra išbandomos, bet brandžios taip pat“, – teigė G. Landsbergis.

„Aš labai tikiuosi, kad per tas dvi savaites pavyks nurimti ir valstybė žengs į naują gyvenimo etapą. O kas ten atsakingas, aš neabejoju, kad jie patys protingai išsiaiškins“, – pridūrė jis.

URK pirmininkas: Rusija padeda tokiems įvykiams įvykti

Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas, konservatorius Žygimantas Pavilionis taip pat laikėsi nuomonės, kad vienaip ar kitaip neramumais Vašingtone yra linkusi pasinaudoti Rusija.

„Manau, kad Rusija ne tik džiaugiasi, bet ir padeda tokiems įvykiams įvykti. Paprastai tos radikalios jėgos suranda savo išėjimus į trečiąsias šalis, kurios skaldo ir demokratines institucijas naikina“, – Seime žurnalistams sakė Ž. Pavilionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nigga

Nigga portretas
Broileri o kai Baltarusijoj riaušes prieš teisėta prezidenta tau netrukdo? Dar ir skatinat išgamos

Chi chi

Chi chi portretas
Putenas su jedinorosais savo baranus gąsdina piktais natovcais ir baisiuoju gosdepu, o kreivasnukis Tatos anūkas savo baranus gąsdina rusais... Sutapimas? Nemanau. Tai ta pati nežabotą valstybės plėšimą pridengianti širma. Puikiai pridengianti.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Tik reikia loti, kaip šeimininkas nori.......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių